det är sommar!

Solen skiner, 25 grader i skuggan och 25 grader i poolen. Det här är INGEN bloggdag.
Ska ara äta frukost/lunch och sedan ska jag ut och njuta av det fina vädret. Man får ju passa på, det ska ju regna på torsdag.


22:17

Nu ska jag plocka fram symaskinen och inviga mina nya synålar - dags att sy in studentklänningen så att den passar. På torsdag smället det, åh vad jag längtar!


Today..

.. har jag spenderat dagen i stan med Jonte.
Vi startade med frukost på Espresso House innan vi gav oss ut på jakt efter studentkläder till honom. Hittade både skjorta, byxor och skor för under 2 000 vilket inte är det lättaste när dte gäller snygga herrkläder eller herrskor, iallafall inte om man har en petnoga flickvän. Fast man får skylla sig själv om man ber mig vara smakråd för då säger jag vad jag tycker.

Även jag hann med lite shopping, såklart!
Inne på Lindex införskaffade jag mig en ny BH, en Woderbra - och den är ett litet mirakel! Är tvungen att ha en som är smal mellan kuporna eftersom min studentklänning är väldugt djupt ringad. Dessutom har den grym push-up, vilket alltid är trevligt och sen är det en sådan 100 ways to wear, så man kan fästa banden hur som helst runt hela BHn.





Sjukt fiffigt, det måste ni hålla med om?

Hittade även det jag var ute efter; nya synålar till min symaskin! Jag råkade ju knäcka den andra när jag skulle lägga upp ett par jeans så jag har inte kunnat sy på jättelänge! Men nu har jag köpt nya, 10-pack blev det också + en tvillingnål.




Köpte nytt silverschampoo också,  Matrix So silver. Halla blonda bloggare tycks ju använda det och eftersom jag är ny på blondinfronten så bestämde jag mig för att köpa mig en flaska och prova. Dock står det på flaskan att man ska använda passande handskar och sådär, men det kan väl inte stämma? Gäller nog bara frisörer, eftersom texten är skriven till frisörer.

Haft en supermysig dag i stan, det har varit sjukt varmt och mysigt. Det gillar vi!

The perfect white one

I veckan har jag även sprungit på den perfekta, vita kavajen. Den fanns inne på Zara för 599:- och är i riktigt fin kvalité.
Det fanns bara en kvar i min storlek så jag frågade om jag fick hänga undan den till nästkommande dag eftersom jag inte hade pengar på mig att köpa den. Det fick jag naturligtsvis inte eftersom det va deras bästsäljande kavaj. Typiskt. Jag ville inte upprepa det som hände i Polen, så Milla var snäll och betalade den sålänge tills jag får pengar. Thanx hun!


Den är inte bomullsvit, men ändå vit. Lite längre modell, inte så figurssydd som många andra är. Bilden gör den verkligen ingen rättvisa, den är ursnygg! Tänkte ha den som jacka på studenten, vill ju inte ha kofta direkt eftersom det känns så.. slappt. Enligt SMHI ska det ju dessutom regna på studenten, suck.

Enda problemet med den är att den är just vit och det är kemtvätt som gäller. Inte ens handtvätt ska den klara och jag tror inte jag vågar chansa att tvätta den själv. Synd att förstöra den ju!
Igår hämtade vi även min syster på Kastrup! Hon har ju varit i San Diego i 5 månader men nu är hon alltså hemma. Ritkigt brun är hon också, speciellt om benen. Inte alls kul! Jag känner mig helt plötsligt blek brevid henne..
Men inte länge till! På tisdag ska jag och Milla gå och bli spraytannade hos Marlene, ska bli spännande att se hur mycket effekt jag kommer att få eftersom jag redan är ganska brun. Men jag vill bli brunare! :D
 
Förresten så fick jag en söt present av min syster, nämligen ett superfint lack från OPI. Jag vet inte om hon kan läsa tankar eller om vi bara är sjukt lika, men jag har länge varit sugen på ett lack i just den här nyansen. Lite sådär rosaorange, skiftar lite mellan nyanserna beroende på ljus och annat. Superfräscht!


Fick även ett sött armband med silverdetaljer, syrran har likadant fast i gult.




GRATTIS AMANDA!




Amanda fyller 19 idag!





mindre än en vecka kvar..

Nu är det fan mindre än en vecka kvar tills vi står där och springer ut med våra studentmössor. Sjukt vad det känns härligt. Och en aning surrealistiskt. Fast jag är inte helt klar med skolan, finns fortfarande några ämnen jag måste fixa, så egentligen slutar inte mina gymnasieår nästa vecka. Istället för att läsa upp vissa kurser på Komvux så ska jag gå en så kallad 7:e termin på min skola. Det innebär att jag kommer att få komma tillbaka till skolan under hösten och skriva några prov som jag inte hunnit med och lämna in arbeten i de kurser jag inte hunnit med ännu.
Jag kommer förmodligen inte att "gå" i skolan, möjlitsvis komma dit på något matteföreläsning innan provet, men annars sköter jag mina studier hemifrån. Så jag kommer att ta studenten som alla andra, men istället för att läsa upp hela kurser på Komvux så kommer jag att komplettera det jag fattas på skolan. Snacka om att kunna andas ut!



Annars då? Veckan som gått har varit bitvis stressig, men sedna jag beslutade mig för att läsa en 7:e termin så kan jag andas ut och se fram emot studenten. Idag skulle jag egentligen varit på Utspark, men jag kände inte alls för det. Magen svider, kroppen känns seg och trött och huvudet är tugnt. Kände faktiskt inte alls för utsparkslekar och dricka en massa alkohol, så jag svek min klass och stanna hemma. Hoppas de har sjukt kul iallafall.


limousinen är fixad!

Fixat limousine till studenten, 1500:- per timme vilket är ca 187,50 per person. Nice!


kvällsmys

Har förresten hunnit möblera om mitt rum i helgen, städat det lite också fast det ser nästan ut som fan igen. Nu har jag precis duschat och smort in mig med en massa olika lotions, nattcremer och ögontjaffs. Krypit ner i sängen och tänkte ta och måla mina naglar, det lilla jag fixade i Krakow ser redan ut som fan. Det blir nog grönmetallic - älskar det!



Rummet är ganska mysigt när det är städat faktiskt. Skorna står självklart uppradade för allmän beskådning.

plugg 24/7

Yepp, så ser min vardag ut för mig. Har så sjukt mycket att göra innan studenten, så hela veckan kommer bara att gå åt til studier. Spännande va?

Har kommit en liten bit på vägen iallafall. Har även sett till att studentefterfesten är fixad, har numera 20 biljetter till Strandbaden. Funderar på att åka limo dit kanske? Vad sägs? Ska det vara, så ska det lika bra vara överdrivet och extremt.

Snart funderar jag på att gå in och duscha och sedan sova. Tidig morgon imorgon, planerar att sticka hemifrån vid nio och åka till skolan och plugga en del. Ska även ha en redovisning i Marknadsföring, sedan är jag helt klar med den kursen. Imorgon blir det råplugg, precis som idag - om inte ännu mer effektiv.

Hörs imorron, natti!

Bakis i Krakow

Vid tio-tiden knackar vår lärare på dörren och skriker på oss att det är dags att gå upp då vi skulle checka ut om en timme. Lagom bakis går vi upp och packar våra väskor och ställer tillbaka sängarna efetr vår ommöblering. Klär på oss och fräschar till oss så gott det går - både vi och rummen stinker bakfylla.
Ut mot spårvagnarna för att ta en vagn till torget och Gallerian där vi käkade frukost, lyckades beställa en McFeast på polska - det ni! Som sagt, polska är ett obegripligt språk och polacker är inte det minsta hjälpsamma. Vid det här laget var jag skapligt trött på deras sura blickar och muttrande på polska. Om man ställer en fråga till dem på engelska så svarar de argt på polska. Är det inte bättre att försöka förklara med kroppsspråk och liknande? Om jag hade kunnat polska, tror du verkligen jag hade pratat engelska mer er då? Polacker alltså!



Iallafall, såg även indiern som vi träffat på Diva kvällen tdigare, vi gömde oss snabbt för att inte bli upptäckta. Resten av dagen chillade vi bara, gick och kollade runt i Galleria Krakowska och låg och sov utanför på en gräsplätt. Gick in på H&M och hittade den fina sidentunikan från Matthew Williansson i min storlek, måste köpa, måste köpa! Tyvärr hade jag inte tillräckligt med pengar kontant på mig, och inte tillräckligt med pengar på kortet för att köpa den direkt. Gick fram till kassan och frågade snällt om de kunde hänga undan den till mig, men tyvärr. De hängde inte undan den kollektionen. Attans! Gömde den bland några andra plagg och gick för att ta ut pengar och sådär. När jag väl kom tillbaka var den borta :( Letade runt i hela affären för att se om någon kanske gömt den någon annan stans, kollade bland provrummen men utan lycka. Gick förbi kassan och såg att där hängde dem, undanlagd till någon annan. Vid det här laget var jag så förbannat trött på polacker och deras nonchalans mot alla som inte kan polska.

Vid halv fem (eller var det halv fyra?) så blev vi upphämtade av samma taxisnubbar som kört oss till och från Auschwitz dagen innan. Dags att åka till Katowice och flyga hem.



Det var en otroligt rolig resa och jag kommer verkligen att sakna SP3a. Typiskt att man ska komma varandra såhär nära när det bara är två veckor kvar. Förresten är det bara en och en halv vecka nu. På torsdag nästa vecka tar jag fan studenten!
Sjukt!

Veckan som kommer ska bestå av råplugg 24/7. Så jag kommer nog inte vara speciellt aktiv i bloggem. Roligt att läsa om mitt satans plugg hela tiden. Nej, men det ska gå. Jag ska bli klar.


Nu jävlar!




Krakow by night

Efter Auschwitz var det dags att åka tillbaka till Krakow, vila några timmar innan vi skulle ut och käka tillsammans. Vi mötte upp våra lärare (som gått vilse) och satte oss på en mysig bakgård och beställde in vars en stor öl.



0,5 liter GOD öl för 7,50 zloty, ca 20 kr - me like!

Maten var dock mindre god, faktiskt riktigt äcklig. Dessutom försökte de lura oss på pengar, som över allt annars i detta förbannade land. Vi beställde in 3 vatten i think, och sedan på notan så stod det att vi beställt 6 vatten. När vi frågade förklarade vår kära servitris att på menyn stod det utskrivet vad en liten vatten kostade, dvs. 4 zloty. Men hon hade gett oss stora vatten istället för små och därför skulle vi betala för dubbelt så många. 8 zloty är visserligen ca 20 kr, så det är ju inte mycket att gråta över. Det är mer principen, de tar varenda liten chans de får att lura till sig lite mer pengar. Såhär var det typ överallt. Polacker alltså!

SP3a på restaurang i Krakow

Efter vi varit och käkat började vi gå tillbaka till vårt hostel för att byta om och förkröka innan vi skulle dra ut.


SP3a innan utgång :)

Efter mycket om och men bestämde vi oss för att dra till en klubb som hette Diva, vi fick gratis inträde plus drinkbiljetter (som aldrig funkade). Jag stod i baren en kvart typ innan jag fick beställa , det va mycket folk och jag pratade inte polska, så ingen förtur där inte. När jag väl skulle beställa så fick jag beskedet att min drinkbiljett tyvärr slutade fungera klockan 1 & klockan var 01.07. AARGHH, POLACKER ALLTSÅ!


Fick även sällskap av en konstig liten indier, som satte sig närmre och närmre stackars Andreas! Sjukt skum kille, satt bara brevid och log lite pilskt medan vi diskuterade på svenska. Efter ett tag drog vi vidare till en annan klubb, F.





Kvällen var verkligen sjukt rolig och jag vissa saker och händelser kommer jag aldrig att glömma. För övrigt var nattlivet underbart, spriten är jättebillig och skön musik och inte en enda klubb stänger förrän folket hr börjat gå. UNDERBART!



Vi gick och lade oss långt efter att det börjat ljusna. Behöver jag påpeka att morgondagen var en aning bakfull?




"-Hur ser man att en bil är från Polen?"

Polen var verkligen hur kul som helst! Vi flög ner till Katowice i tisdagskväll och var framme vid 23.00. Därefter väntade en lång och kall bussresa till Krakow, lyckades tränga in oss på en fulproppad buss där vi trängdes i 11 mil innan vi blev avsläppta på busstationen i Krakow. Vår busschaufför hade lovat oss att köra oss till vårt hostel, men väl på busstationen där alla andra skulle av så meddelade han oss att han ville ha mer betalt för detta. Polacker!

Så vi började att vandra mot vårt hostel, ingen visste år vilket håll det låg och det fanns ingen hjälpsam polack i närheten som vi kunde fråga. Dessutom är polska ett obegripligt språk! Bella fick agera kartläsare och vi gick i minst sagt skumma områden, stora övergivna spökhus och en och annan kurva (inte sådanna som svänger) på vägen innan vi äntligen hittade till vårt hostel som till en början såg ut som ett övergivet mentalsjukhus, med gallergrindar och allt var nedsläckt och övergivet.
Fort in på rummet och det första vi gjorde var att möblera om (såklart!), bytade om snabbt och sedan gick vi ut på stan för att hitta något att äta.. Klockan va nog 2 på natten och allt som hade öppet var ett sketet kebabställe som smakade uuärk.
Efter den äckliga maten gick vi tillbaka till hostelet för att sova. Somnade runt halv fem på morgonen.


Vi byggde en ända stor säng - mysigt!

Gick upp i onsdags vid 9-tiden (tror jag) och gjorde oss iordning innan det var dags att bege oss till tågstationen för att ta tåget till Oświęcim och Auschwitz, men det tåget missade vi stort. Hittade dock 3 stortaxi-bilar som snällt körde oss dit. Vår stackars taxi-kille måste ha trott att vi var dumma i huvudet där vi satt och skrattade och pratade om kurvor hit och kurvor dit. Denna gången menade vi dock vägkurvor, men det fattade inte han. Men tilsllut kände vi att det var bäst att förklara att vi inte satt och snackade om deras kurvor.

SP3a - underbara klass!

Anyway, Auschwitz var sjukt mäktigt att besöka. Jag blev mest berörd av fotografierna tror jag. Att se kräcken i barnens ansikten, deras förtvivlan och oförståelse för vad de blir utsatta för gav mig rysningar längs hela kroppen. Glasburarna med barnskor fick mig nästan att må illa av avsky. Hur kan man göra en sådan sak?
För mig var det nästan ofattbart att förstå att jag var på en plats där över 1 miljon människor blivit torterade och mördade.




Egentligen fick man inte lov att fotografera där inne, men det strutade alla i, inklusive jag själv. Men tog inte så många bilder eftersom alla andra också hade kameror och tog en massa bilder. Men här är iallafall Auschwitz, fångdräkterna och dödsmuren där de avrättade människor.
Om man är i närheten så tycker jag definitivt att man måste besöka Auschwitz. Me kan läsa om andra världskriget och förintelsen hur mycket man vill, men man förstår det inte på samma sätt förrän man faktiskt går där mellan husen och stängslena av taggtråd.
Jag tyckte det var hemskt att gå där, och då var jag ändå där en varm och solig eftermiddag i slutet på maj, 50 år senare.

jag lever!

Tro det eller ej, men det gör jag.
Inte orkat med att uppdatera sen jag kom hem från Polen och har inte ens suttit vid datorn i helgen, men nu är jag tillbaka!
Polen var hur kul som helst, kommer ett inlägg om hela resan snart!
Just nu ska jag ringa till min läkare eftersom jag behöver ny medicin. Egentligen ska jag komma på regelbundna kontroller var 3:dje månad för att kolla så allt går bra + få ett nytt recept, men det var 9 månader sedan jag var där sist. Förra gången missade jag tiden men ringde och fick mitt repect påfyllt, men sedan dess har de inte kallat mig. Trelleborgare!
Sedan ska jag ringa och efterlysa mamma. Hon stack och skulle handla frukost till mig för över 1 timme sedan. I'm hungry!


vad fan ska jag packa?

Sitter här på golvet i mitt rum (som för övrigt var någorlunda nystädat) och försöker packa, åker ju till Polen ikväll. Kommer hem igen på tosdagkväll, så det är bara en miniresa och jag kommer bara ha ett handbagage med mig. Så, nu gäller det att tänka efter och packa smart, någonting jag verkligen suger på. Kommer att vara framme i Krakow ikväll och då ska vi direkt ut en liten stund till någon bar. Onsdagen ska spenderas på Auschwitz (det är trots allt en studieresa) och på kvällen ska vi äta middag och sedan ut på klubb i think. På torsdagen ska vi mysa runt i staden under dagen och sedan flyger vi hem på kvällen igen. SMHI visar detta; varmt, men inte jättesoligt.



Skoväg kommer jag ha med mig ett par klackar, ett par sandaler och så åker jag i sneakers. Men sen då? Klänning, shorts, leggings, tunikor?

mår urdåligt

Sitter här i soffan och försöker plugga lite, men det går inget vidare om jag ska vara ärlig. Mår inte alls bra, ett konstigt sug i magen, huvudvärk, skakig och snurrig. Well, inte tid att må dåligt så det är lika bra att ignorera det.
Ska försöka stanna uppe ett tag till och plugga medan jag tvättar. Ska se över om jag har något enkel uppgift som inte kräver så mycket kreativitet. För just nu är jag inte kapabel att vara kreativ.
Fast å andra sidan, klockan är 23.13 - kanske ska ta en tidig kväll? Plugga mer imorron? Uppskjutaren nr 1.


i'm alive

Tänkte bara slänga in ett inlägg och berätta att jag lever och mår bra. Eller mja, mår helt okej iallafall.

Helgen har varit perfekt, om man bortser från att det kunde blivit mera plugg. I fredags var det hemmamys hos pojkvännen, alltid lika mysigt. Speciellt nu när vi inte ses så mycket på grund av att jag alltid är upptagen.
Gick upp i lördags och körde och hämta upp Bella för att plugga på vårt psykologiuppdrag, blev inte riktigt klara men vi fick en hel del gjort. Bojkottade pluggandet & Eurovision på kvällen och drog ut med Bella och hade en helt perfekt kväll, det var sjukt längesedan bara hon och jag drog ut. Dagen efter mådde jag väl som jag förtjänade, men så får det vara ibland.

Idag är det redan måndag kväll och huvudvärken spränger i mitt huvud. Varit en snabbis i skolan idag, pratat med lite lärare och sådär och nu är jag hemma. Ska snart äta, sen har jag en härlig pluggkväll framför mig. Ska få klart en massa uppgifter hade jag tänkt, skit samma hur de blir. Har inte tid att vara pefektionist.
Imorgon kväll bär det av till Polen med klassen, något jag egentligen inte alls har tid för. Så därför ska jag tvinga mig själv att göra klart några kurser ikväll.

Nu blir det mat, hoj!

ALANYA!

Förresten, vet ni en rolig sak som hände imorse?
Jag och mamma skulle precis åka hemifrån då hon fick samtal av Peter, en hon jobbar med/för när hon förmedlar lägenheter i Alanya. Efter ett tag hörde jag hur hon började prata om betalning och sådär och vips så hade hon köpt en lägenhet nere i Alanya. Hur jävla härligt är inte det?

Gissa var jag kommer att åka i sommar!

      

humöret är på topp!

Yesbox, idag är jag strålande glad - kan bero på att det är soligt och fint väder eller att det gick sjukt bra på träningen igår. Sådant kan man leva länge på!
Idag har jag varit i skolan och haft lektion i Filosofi B, diskussion om onska. Idag var mitt huvud med mig och jag satt inte som ett stort frågetecken vilket var bra eftersom betyget baseras på våra diskussioner.

Idag har jag haft på mig höga kostymliknande chinos, grått linne och vit, lång kofta. Till det passade jag på att anviga mina klackar från Scorett, love them!

                               



Nu sitter jag hemma i soffan och väntar på att mamma ska komma hem. Sedan tänkte jag sno bilen och köra hem till min kraftigt försummande pojkvän för en myskväll. För tillfället är jag världens sämsta flickvän, har aldrig tid att ses eftersom jag måste plugga dagarna i ända och när vi väl ses är jag så utmattad att jag bara vill sova. När vi väl sover är jag ett monster som mest ligger och sparkas och slåss. Visst låter jag trevlig?

Today..

.. Har det inte blivit uppdaterat alls, jag har suttit och pluggat hela dagen faktiskt. Körde in till skolan imorse för att ha ett möte vid 10.00, kom lite sent för att jag blev stoppad av polisen! Körkort och nykterhetskontroll, klockan 10 på förmiddagen. Ruskig tur att Alex satt brevid mig och upptäckte poliskontrollen, jag som alltid kör för fort på just den vägen. Eller ja, på de flesta vägar i och för sig.
Iallafall, mötet gick väl bra. Idiotrektorn är visserligen fortfarande en idiot, en feg sådan dessutom. Men det kliar mig inte så mycket längre, han fjäskar som tusan för mig nu iallafall. Har kommit fram till en bra lösning, som kommer kosta skolan en del extra pengar. Ännu bättre!

Idag har jag blivit klar med en kurs till som jag haft efter mig nämligen naturkunskap A - nu ska det bara rättas och godkännas. Är helt i fas i Internationell ekonomi och har bara ett prov kvar som vi ska skriva om 2 veckor. Imorron blir jag förhoppningsvis klar med Engelska A också, kanske även Historia A? Det går framåt..

Annars har jag varit väldigt rosa idag. Jag har ALDRIG på mig rosa annars då jag inte trivs i färgen. Men idag slog jag till!



Ignorera min ölmage på första bilden. Det ser faktiskt ut som jag har världens jultomtekagge, när det egentligen är den via väggen i bakgrunden. Ignorera även mina matfläckat på linnet, jag skulle nog behöva en haklapp.



Även invigt mina nya skor som jag köpte i San Diego - otroligt sköna måste jag säga!

Nu ska jag gå och göra någonting vettigt. Får se om jag orkar plugga mer ikväll, annars blir det dusch, Top Model och en tidig kväll. Imorron är det skola trots att jag inte har några lektioner, ska plugga en massa och förhoppningsvis hinna redovisa lite gamla saker.
Får se om jag uppdaterar mer ikväll, annars hörs vi imorgon.


trött på att vara skötsam

Usch just nu är jag så förbannat trött på att sitta och plugga & vara duktig och göra vad jag ska. Jag har god lust att gömma mina skolpapper under soffkudden och se några avsnitt Top Model cykle 12, sen senaste som visas i USA nu.
Tog hem 12 avsnitt igår och såg första dubbelavsnittet, kunde inte hålla mig tills det börjar sändas i Sverige.

Iallafall, har redan hittat 4 favoriter. Sanya - en vacker tjej från Kenya, dock med världens attitydproblem, Fo - en bedårade söt blacxican (svart/mexikan) med underbara fräknar, London - en superkristen helcrazy tjej och sist men inte minst Allison som är sådär konstigt och oskyldigt fulsnygg som blir skitsnygg på bild. Väldigt ointressant information kom jag på om man inte har sett senaste säsongen själv.

Ikväll hade jag även tänkt titta på Eurovision, det är ju första deltävlingen och jag hoppas på Sverige. Jag tycker låten är cool och väldigt mäktig. Antingen slår den skitbra eller så blir det pannkaka. Men jag älskar att vi inte skickat en produkt detta året, det blir lätt så präktigt.


Nu tänkte jag vara en duktig dotter och tömma diskmaskinen. Allt för att inte plugga!

Tisdag

.. dagens sällskap stod Alex för, vi har legat vid poolen och pluggat hela dagen, lovely! Tog även årets första dopp i poolen, ynka 22 grader men det va skönt och uppfriskande i värmen!



Man skulle kunna tro att vi är utomlands, med poolen och allt i bakgruden. Iallafall slängde vi ihop en god lunch, jag fick cravings efter kycklingenchilladas, så det fixade vi. Osten ovanpå ser sjukt äcklig ut, och allt ser ut som en enda orange röra, men fy fasen avd det var gott & jag blev mätt som en indian.

God morgon!

Jag är minsann uppe med tuppen, trots att jag bra sovit ca 3 timmar så var jag duktig nog att gå upp när klockan ringde 6 imorse. Skulle köra Svenne, min mammas sambo till Sturup då han skulle ta morgonflyget till Stockholm. I gengäld har jag hans bil och Statoil-kort tills på torsdag, härligt! Jag måste fan ta och skaffa mig en bil..
På tal om det, jag är verkligen idiot när det kommer till att tanka. Jag hittar aldrig den där spärren som finns på handtaget så att bränslet punpas automatiskt in i bilen, så jag får alltid stå där som en idiot och hålla medan den tankar för ett helt studiebidrag. Och eftersom jag tankade diesel imorse så luktar handen fan rent ut sagt. Iiiischlo!

Annars då? Det är en fin morgon, solen strålar ute och det är hyffsat varmt. På schemat idag står.. bandamdambam... att plugga!
Min vardag är så fantastiskt händelserik! Om någon timme ska jag köra och hämta Alex, man pluggar mycket bättre när man är två! Blir det fint väder flyttar vi oss från soffan till poolen, måste få lite sol i ansiktet! Skrämmer ju små barn så blek jag är. Men innan dess tänkte jag duscha och fräscha till mig!



pigg och glad trots tre timmars sömn, fast bilden är från i fredags. Men inte lönt att gå och lägga sig igen, då vet man aldrig när jag kommer upp igen, right?

Finish!

Sådär, nu är äntligen det förbannade uppdraget klart och inlämnat!
Fast slarvade mig igenom de sista uppgifterna, så är inte alls speciellt nöjd. Hoppas hon godkänner det iallafall!
Nu har jag precis värmt resterna av dagens lunch som ska avnjutas med ett stort glas iste - en drog när det gäller dryck!

Sedan ska jag göra två uppgifter till i Marknadsföring sedan är den kursen klar. Härligt!


ligger dubbelvikt av skratt

Fick nyss syn på den här videon som Milla och Amanda gjort - så jävla underbart, hysteriskt och fantastiskt roligt! Väldigt internt för oss på skolan såklart, eftersom det är våra lärare + idiotrektor + surgubbe till vaktmästare som är inklippta.

Det fungerade inte att klistra in klippet här, men här är en länk iallafall : http://sendables.jibjab.com/view/hMcBoYAEaSLZNpTm




studentskorna

Tog en liten paus i pluggandet innan och gick ut för att hämta posten och där låg mina nya skor, som jag fyndat hem från Tradera! Och hur matchade de studentklänningen nu då?
Jo, det går! De är lite i mörkaste laget, men å andra sidan så spelar det inte så stor roll, hade de varit ljusade så hade jag ju ändå skitat ner dem.



Men annars är de perfekta! Inte för höga och inte för låga, öppna och somriga (och mina fötter kommer vara massakerade!) Enda minuset är att det är öppen häl, vilket såklart ökar risken för snedsteg och stukade fötter. Jag ska ju ändå gå runt i hela stan på kullersten, hoppa på flak och sånt. Men det får fan ta och gå ändå!




Behöver jag ens påpeka att min motivation till pluggandet är i bottnen med det här vädret ute? Jag menar, come on!

monday mornin'

Hej och välkomna till första dagen på en bra vecka!

Jag har nämligen bestämt mig för att detta ska vara en bra dag & veckan som kommer ska vara en bra vecka. Fylld med en masas plugg, förvisso. Men jag måste få saker gjort nu, annars kan jag kyssa studenten hejdå - och det vill jag ju inte! Stackars klänning som aldrig blir använd, lixom.

Jag är uppe relativt tidigt för att vara mig iallafall. Egentligen är jag väldigt sugen på att gå upp och lägga mig i sängen och sova någon timme till, men jag bestämde ju mig för att detta skulle bli en effektiv dag, och en effektiv vecka.
Har precis ätit frukost iallafall och har nu intagit min plats i soffan, men fötterna på soffbordet och datorn i knäet. Perfect!
Nu ska jag återgå till pluggeriet, dags att skriva en hemtenta i Naturkunskap så jag får den förbannade kursen ur världen. Sedan kanske fortsätta med Svenska B, eller kanske börja på Marknadsföringsuppdraget som ska vara inne kl 4?


90210

Sådär, så är det väl dags att ta och avsluta denna smått värdelösa dagen. Har nyss duschat och sådär, ska ta och krypa ner i sängen - jag har 3 härliga avsnitt 90210 som väntar. Love it!

Jag har faktiskt lyckats plugga lite, skrev iallafall en sida på en hemtenta. En piss i missisippi, kanske, men bättre än ingenting.
Imorgon blir det råplugg i skolan. Först har vi WS i marknadsföring och sedan deadline på uppdraget i just marknadsföring kl 16.00. Har jag börjat på det? Såklart inte. Kan inte komma på en affärsidé ens.
Ska kanske ta och hinna med ett möte imorron också, med idiotrektorn, syon och några till. Kan bli skoj, faktiskt. Jag behöver få ut mina aggressioner!


Jag älskar sunkiga, osminkade bilder!

söndagsångest.

Och den är inte nådig heller.
Från det att jag öppnade ögonen imorse har mitt humör varit lika med svart. Eller egentligen mer åt det gråa hållet. För jag känner inte att jag är speciellt arg, det är snarare det att jag inte känner någotting alls.
Oinspirerad, oengagerad. Tankarna står stilla, känslorna likaså.

Jag är inte ens arg längre.. jag är bara trött. Fruktansvärt jävla trött.


dagen börjar strålande.. not

Som vanligt kom jag inte alls upp imorse när klockan ringde, trots att mamma ringde och väckte mig lite över nio. Så ingen skola för mig idag heller. Just nu är jag ganska irriterad men mest sjukt trött på mig själv. Beter mig som en jävla 3-åring för helvete.

Anyway, nu ska jag ner och trycka i mig lite frukost. Yes, klockan är 14.24 och jag ska äta frukost.


Lovely!

why bother?

Just nu känns allting faktiskt ganska tungt. Träningen har gått uruselt de tre senaste veckorna och det känns som att ingenting i mitt liv flyter utan det är altid någonting som tar emot.
Därför kommer jag inte att tjata mer ikväll, utan jag ska ner och hämta min kära B&J som står och väntar i frysen, sedan ska jag tröstäta framför senaste Gossip Girl och typ 6 avsnitt av 90210 och hoppas på en bättre morgondag.



Jag fortsätter på temat med trötta och osminkade bilder. Älskar de svarta ringarna runt ögonen, man känner sig så fräsch och välmående så fort man ser dem. Fast bilderna beskriver min sinnesstämning ganska bra faktiskt. Uppgiven, överväldigad, trött och sliten.

någon som är förvånad?

Jag kunde inte sova igår, så låg vaken till halv fem eller så och när klockan ringde 06.45 så kunde jag bara inte gå upp. Mådde sjukt dåligt, ögonen kändes som tennisbollar och jag kunde inte hålla dem öppna. Bestämde att jag skulle sova någon timme till och sedan ta bussen in till skolan, så jag ställde klockan på tio och somnade om.
Vaknade av att telefonen ringer 12.21. Toppen!

Så det blev aldrig att jag åkte iväg. Vi ska plugga psykologi nästa vecka istället. Istället sitter jag i köket och äter B&J direkt från förpackningen. Chocolate Fudge Brownie. Det är fint, det.


god natt

                             

Nu har jag varit i duschen i en evighet, riktigt skönt ända tills varmvattnet tog slut. Nu ska jag nog krypa ner och sova 5 1/2 timme innan klockan ringer kvart i sju. Jag som inte ens har några lektioner! Men jag är på bra humör, av någon anledning. Känner mig liksom.. upprymd?

För övrigt så får ni två helt au naturale (franskan?) bilder på mig - helt osminkad och med värsta lejonfluffet. Så här ser det ut innan plattången får hugga tag i det.

hur fan ska man orka?

Ja, det är just vad jag undrar. Jag har suttit och pluggat sedan jag kom hem, gissa om jag har huvudvärk? Det beror egentligen inte på själva pluggandet. Eller mja, kanske lite. Men mest beror det på att man sitter och glor in i en jävla datorskärm tills det känns som ögonen ska ploppa ut och huvudet sprängas.

Visst, man kan skriva för hand. Men det är inte speicellt lockande eftesom allting ska lämnas in datorskrivet. Med tanke på hur mycket jag har att göra & på hur lite tid jag ska hinna med det så känns det inte speciellt lockande att skriva allting två gånger. Jag är klar med internationella ekonomi. Eller iallafall alla uppgifter jag legat back med. Alla utom en iallafall. Men den ska göras under en veckas tid, så det blir ju lite svårt för mig att fixa på en timme.

Får man ge upp nu?
Jag funderar på det. Lägga datorn åt sidan & gå och duscha. Ta ut linserna, hämta en skål B&J-glass och se veckans The Hills. Kanske även Gossip Girl? Har ju några avsnitt att ta igen. Får man göra sånt, med gott samvete?


Imorgon blir det en riktigt pluggdag i skolan. Jag har inga lektioner, men vi ska träffas ändå och skriva vårt arbete i Psykologi B. Så då räcker det väl för idag?

men titta vad jag hittade!

Tröttnade på plugget och klickade mig in på Tradera för att se om det hänt något nytt sen sist på skofronten. Och helt plötsligt var de där, mina studentskor från H&M som har varit omöjliga att få tag på! Utgångspris? 299 kr. Köp nu-priset låg på 350 + gratis frakt. 8 dagar kvar på auktionen. Vågar man vänta?




Svar: Nej, det vågade jag minsann inte. Dessutom hade jag behövt betala frakten själv isåfall, och då skulle det inte bli så stor skillnad. Så nu är jag ett par skor rikare - ohyes! Håller tummarna att de är i samma nyans som klänningen nu bara. Har för mig att de är ruskigt lika iallafall.

Just det, jag skulle ju plugga...

16.29



och så har det hunnit bli onsdag..

.. och halva veckan har redan hunnit gå. Strålande!

Anyway, idag har det varit ett jävla skitväder rent ut sagt. Molnigt, regnigt och blåst halv storm. Ibland älskar man att gå i skolan ute i V hamnen. Eller inte.
Gick motvilligt upp imorse och åkte in till skolan vid halv ett. Hade lektion i kanske en halvtimme, fick lite papper och gick igenom planeringen sen sista månaden. Sedan blev det en snabbisfika innna jag tog bussen hem igen.
Vad står på planeringen idag då? Well, samma som vanligt. Pluggpluggplugg.

Spännande va?

frukost/sen lunch/tidig middag?

Idag har jag ingen skola, men jag planerade att ändå gå upp så att jag skulle få lite gjort. Ställde klockan på 9 och sen vet jag inte riktigt vad som hände. Vaknade för en halvtimme sedan, vid tre. Hur fan lyckas man?
Så nu sitter jag och äter frukost, klockan är halv fyra och jag är sviinhungrig. Egentligen var jag hungrig redan igår innan jag gick och lade mig, men hade jag ätit då hade jag aldrig somnat.


MUMS!

glapp i kontakten

Idag har jag faktiskt hunnit med lite plugg. Några uppgifter här och skrivit på ett uppdrag där. Ja, ni vet. Inte speciellt organiserat, men så är det att vara mig ibland.
Sedan började jag att titta på skor till studenten, vilket var ganska deprimerande. Jag har nu kollat igenom ALLA skor på gojane.com, asos.com, nelly,se, brandos.se, victoriassecret.com + alla annonser från både Blocket, Tradera och ebay.co.uk (kan tillägga att det fanns över 22 000 annonser på heels i strl 36 & 37 på ebay.co.uk - fatta att det tog timmar att kolla igenom!) och jag hittade sammanlagt kanske 10 par och ingen av dem är sådär woooow. Eller jo, ett par. Men de kostar 129 dollar + taxes osv. Och det är med 40% rabatt som gäller fram till onsdag.
Har jag pengar tills dess? Njääe. Har jag råd att betala fullpris på 215 dollar + taxes? Nope.



Vågar vi be mamma? Tvivlar på det. Pappa kanske? Nyss smällt 80 000 på USA-resan tillsammans. Fuck.

Att det ska vara så förbannat svårt att hitta ett par förbannade skor!
Det lustiga är att H&M har ett par som är perfekta för 400 kr, men leveranstiden är så förbannat lång att de inte är hos mig förrän början på juli. Skjuta upp studenten kanske? Vad säger du om det, din lilla idiotrektor?

För tillfället lägger jag alla mina aggressiva tankar åt min rektor. Det blir lättast så.

vad gör jag uppe?

Idag är jag knappt människa. Stel i kroppen, tung i huvudet. Ögonen är svullna och rann en massa när jag motvilligt satte i mina linser imorse. Well, det är väl så det är när man bara sover 3 timmar i guess.
Gick upp och åkte med mamma in. Nu sitter jag i skolan, har inga lektioner idag. Hade Workshop på marknadsföringen då vi skulle gå igenom vårt sista uppdrag (stora slutarbetet). Glömde boken och alla papper hemma så jag kan inte göra någonting. Ingen annan är här typ. Alla andra är smartare än vad jag är.



Så det blir väl att sätta sig på bussen hem igen då. Suck. Det skulle ju bli en bra start på veckan!

Lägg till att det fina vädret har försvunnit, istället är det 13 grader och mulet. Regnar gör det lite då och då också. Megasuck!

må bra-shopping

Tidigare var jag iväg och handlade med mamma. Mest för att hon inte kunde köra, så hon utnyttjade mig lite. Nemas problemas. Vi körde upp till ICA för att handla lite mat och annat.
Jag passade på att plocka på mig några må bra-produkter. Jag är himla dålig på att köpa sånt, samtidigt som jag älskar det. Tycker bara det är så tråkiga saker att lägga sina pengar på, så jag passar på när jag är och handlar med mamma.


Men det blev iallafall ett silvershampoo - ingen aning om det är bra, men det var det enda de hade så tänkte att det va lika bra att testa på det. Köpte även ny avsminkningsprodukt från L'oreal - den bästa jag någonsin haft faktiskt. Utan olja eftersom jag har kontaktlinser. Sen är den väldigt mild, hade kunnat hälla den i ögonen om jag velat och ändå tar den bort vattenfast smink - allt smink också!
Köpte även ny tandkräm, Denivit. Jag inbillar mig att den hjälper och jag är besatt efter att hålla mina tänder vita och fina efter tandblekningen (vilket inte är det lättaste då jag konsumerar/missbrukar 2 av 3 saker som missfärgar tänderna).
Köpte även en ögoncreme eftersom min hud kring ögonen är superdupertunn. Dessutom motverkar den ålderstecken och tar bort mörka ringar osv. Inte för att jag bryr mig så mycket om det, jag var bara ute efter en ögoncreme. Ny hudlotion blev det också, från Nivea som ska strama upp huden. Har faktiskt haft en liknande innan som fungerade, så nu jävlar ska jag bli tight! För er som inte vet så har jag extremt mycket hud, speciellt på ryggen. Man kan lixom ta tag i huden och dra ut den en bra bit. Som huden hos en hundvalp. Så nu ska hundvalpshuden bort!
Köpte även slingor som jag ska passa på och göra snart då min utväxt börjar synas, ny deodorant - jaa för annars luktar jag illa antar jag, och nya rakblad för att undvika att massakera mina armhålor.

Nåja, nu ska jag gå och duscha, ta bort resterna av mitt svarta naggelack, fila och måla på nytt lack, noppa ögonbrynen - kanse till och med färga dem och pyssla om mig själv lite.

FY FAN VAD JAG KÄNNER MIG NATURLIG!

söndag

I vanliga fall brukar jag drabbas av en enorm söndagsångest. Ännu en vecka har gått, ännu en helg har flugit förbi och man har inte hunnit med hälften av det man sa att man skulle. Ja, ni vet.
Loggade in på min skolmail för att se om det hade hänt något nytt, kanske fått en ursäkt från min rektor eller något. Självklart hade jag inte fått det. Idiot lixom.

Men sedan såg jag detta. Resultatet av mitt rättskunskapsprov som vi hade i onsdags. Och jag var tvungen att skryta lite.



Detta känns så jävla bra!

Veckan som gick var ju faktiskt riktigt pissdålig. Så det känns underbart att provet gick bra. Så jävla bra känns det.

1 maj

Igår firade jag inte Valborg, dels för att jag var arg som ett bi (vilket jag fortfarande är) och dels för att jag var och tränade istället. Träningen gick skit, eller nej - mer än skit så jag hade egentligen kunnat skippa den och varit ute och supit skallen av mig igårkväll. Bara för att, lixom.

Idag är det som sagt 1 maj, och solen skiner. Så nu ska jag ut och lägga mig vid poolkanten och ta det lugnt ett tag, tills pojkvän kommer till mig. Sen vet jag inte vad vi ska göra, men han är ingen soldyrkare som mig så jag antar att vi kommer göra någonting annat.

Egentligen borde jag plugga. Verkligen. Eller städa. Mitt rum ser ut som kriget. Fast det får vänta.

dagen som lika gärna hade kunnat försvinna

Igår var ingen bra dag. Inte på något sätt.

Vaknade, astrött. Skulle vara i skolan 08.20, ville ta sovmorgon men struntade i det och begav mig iväg till skolan. Kom lite sent, men det gjorde inte så mycket. Efter svenskan gick jag och Milla på en genomgång/prov av kalkyleringen som vi båda failade på i måndags - blev godkända så det var bra.

Sedan var det bara att vänta tills klockan blev 2 för vår sista lektion. Typ halv två blev jag inkallad till syon och fick reda på att de är helt dumma i huvudet. Allihopa.
Det är en lång historia, men jag kan säga så mycket som att jag var nära på att repa min rektors älskade bil på vägen till bussen. Med mina nycklar, med mening. Funderade även på att punktera alla däcken.

Inget av det blev av. Men fy fan vad jag kände för det.

dagen som försvann

I onsdags hann jag inte med att uppdatera någonting alls, inte i torsdags heller. Men iallafall, i onsdags var det ju dags för prov i rättskunskap som gick.. ganska bra tror jag. Det var bara tio frågor ( på 130 sidor) och jag svarade på alla, så förhoppningsvis är svaren rätt och jag får ett godkänt. Annars har vi omprov när vi är i Polen. Just det ja, vi ska till Polen med vår klass. Till Kracow faktiskt. Kostar oss 300 kr, resten betalar vår rektor (den idiotjäveln)

Efter skolan i onsdags åkte jag med Bella iväg och fikade. Snackade mycket, mestadels om livet och sådär. Vi kom fram till att allting är meningslöst och bakvänt och att jag var avundsjuk på en 60-årig transvestit och Bella ville vara en hund.
Efter en timme eller så kom även Anna & Anna och fikade en stund - mkt trevligt!


RSS 2.0