kärlek



27 månader <3

wednesday

God morgon!
Jag är uppe och vaken, sitter i skolan och har håltimme. Eller egentligen har jag inga lektioner alls idag, dels för att vi har workshop i vartenda ämne sen så är det SACO-mässa idag. Malmömässan ligger ju precis brevid vår skola så det är ju inte vidare långt att ta sig dit, så senare ska vi nog dit och spana in en föreläsning. Sedan ska jag prata med några lärare och planer in uppdrag och strukturera upp de sista veckorna innan julen. Shit vad denna terminen har gått fort!


Såhär ser jag ut just nu, förvånandsvärt pigg och glad! Kanske lönar sig att sova om nätterna? Inatt sov jag hela sex timmar och jag är som en ny människa!

monday's blue

Sitter nere i soffan och pluggar naturkunskap, vilket jag tycker är urtrist!
Har teven igång och sneglar lite på färgan, ni vet det programmet som går på kanal 5?
Det är ju inte utan att man blir lite rädd och mår lite illa. Visst, alla får vara som de vill, alla får klä sig som de vill och se ut som de vill. Men jag klarar inte av att titta på det här, det kliar över hela kroppen när jag ser dessa människor.


Som tur är är det slut och dags för ett spännande avsnitt av Cityakuten!
,

Jag och min syster lagade middag innan, det blev supergott!
Bulgurröra med purjolök och majs, kycklingfilé fylld med creme bonjour vitlök, inlindade i bacon.

tired and uninspired

Jag är lite trött på det här med bloggen för tillfället.
Wow, mitt bloggande höll verkligen i sig länge.

Nej, men känner mig en aning vinterdeppig, har en tendens att påverkas av att det blir kallare och mörkade och iår är inget undantag. Jag känner mig trött, sover knappt på vardagarna och tar igen allting på helgen då jag sover 15 timmar i sträck, minst!
Tröttheten är inte så fysisk, mer mentalt. Jag orkar inte fördjupa mig i någonting, orkar inte vara kreativt. ibland hamnar jag i sådanna här perioder när allting står stilla hos mig själv. Problemet är att jag verkligen inte har tid för en sådan period just nu. Jag har inte tid att ta en "paus" från skolan då jag redan ligger efter ett helt år och borde ta vara på varenda minut så jag blir av med alla restuppgifter. Lättare sagt än gjort.

Vintern har kommit till Malmö, och den tog med sig en jävla massa snö och is. Toppen att jag snart ska ha uppkörning! Fast jag vill ha uppkörning i totalt snökaos. Det får gärna vara snöstorm eller blixthalt på vägarna. Då kan man skylla på det om det går åt pipan. Skylla på vädret går alltid!

Inatt sov jag tre timmar, sedan gick jag upp vid åtta och stack och tränade. Vad är det för fel på mig?
Mamma bjöd mig på 20 min i solariumet också, vilket var skönt. Jag struntar i att det är superduperfarligt och vill inte höra en massa negativt om det.
Sedan körde vi en timmes BodyBalance, som är en blandning av pilates, yoga & tai chi. Skönt sätt börja veckan på!

Nu är klockan tre på eftermiddagen och jag har knappt fått något gjort. Dags att gå upp och hämta naturkunskapsböcker, prov imorgon klockan 8.00.

asos


Jag hade verkligen inte haft någonting emot att låta dessa underbara skorna flytta hem till mig och min garderob. Men risk för att låta klyschig och vara typiskt tjejig så måste jag bara säga att jag älskar skor! Om jag hade varit rik, hade jag troligtsvis lagt ner en förmögenhet på skor. De här ovanför är alla från Asos.com - min nya favoritsida att "fönstershoppa" på. De bronze-aktiga längst ner till höger funderar jag på att beställa till nyår, kostar bara runt 300 med frakt och allt!
Fast dessa är verkligen ett par drömskor! De kommer från KG by Kurt Geiger, som förövrigt är ett av mina favoritmärken. Hade de inte kostat så mycket hade jag definitivt haft många par i garderoben. Dessa kostar 1,260 och är nedsatta från 1,575. Som sagt, drömskor.




Taylor momsen



Jag fullkommligt älskar hennes nya, rockiga stil.
Hade jag sett ut sådär när jag var 15 hade jag varit lycklig!


Nu ska jag tillbringa resten av denna meningslösa dagen med att titta på några avsnitt av Grey's. Varför börja vara effektiv nu liksom?

flitens lampa har glapp i kontakten

Nu har snart ännu en dag gått utan att jag fått något vettigt gjort.
Jag kom inte upp till skolan imorse, jag orkade helt enkelt inte gå upp när klockan ringde klockan sex så jag struntade i den. Hade egentligen planer på att gå upp nån timme senare och ta bussen in och gå på filosofilektionen, vad trodde jag på?

Trots att jag struntade i skolan hade jag tänkt vara lite effektiv och göra några arbeten, få saker gjort så jag kan lägga dem bakom mig. Well, nu är klockan halv åtta och jag har inte fått ett piss gjort. Ändrat lite på bloggen (uppdatera sidan!) men det är också allt. Jag har inte ringt körskolan och bokat lektioner trots att uppkörningen närmar sig. Jag har heller inte gjort någonting på något av mina tusen arbeten jag har som ligger och väntar.
Höstdeppen växer och jag vet inte vad jag ska göra för att stoppa den. Jag har inte tid att tramsa runt såhär, jag måste skärpa mig! Men det är så jävla lätt att säga, men svårare att göra.

Nu ska jag lägga datorn ifrån mig en stund. Blir så varm av att ha den i knäet plus att ögonen gör fruktansvärt ont efter att jag suttit och stirrat in i skärmen i flera timmar.


sugen på ett tatuering du kan dölja?

Hittade till en sida imorse som erbjuder att för ca 80 000 kr tatuerna ditt hjärta. Detta utförs via en open heart surgery och man får sedan en polaroid-bild med sig hem som bevis. Proceduren är självklart inte helt riskfri men bedöms ändå vara säker då de påstår sig ha utfört över 350 tatueringar på hjärtat utan några större komplikationer. Teamet är fullt utbildade, läkaren har en PHD i kärlek.

sidan hittar ni här.

Tror ni på detta?





i'm done


När jag stod inne i stora salen tidigare ikväll och gjorde knäböj och luftsparkar fick jag kramp i bröstmusklerna under nyckelbenet, det drog och smärtade varje gång jag tog ett andetag och jag ställde mig lite avsides för att inte störa de andra samtidigt som jag skämdes över att inte klara av att hålla deras tempo. När jag stod där och flämtade efter andan kastade jag en blick ut över den fulla salen och insåg en sak.
Jag orkar inte mer. Jag måste sluta med det här.
Jag vill sluta med det här. Jag har tröttnat.
Fått nog.
I'm done.

No more cigaretts.

Så, nu är det sagt, nu är det bestämt. Detta har jag aldig riktigt vågat bestämma mig för innan. Rädslan över att misslyckas, att beroendet ska vinna fighten har gjort att jag aldrig riktigt vågat bestämma mig.
Ända gången jag möjligtvis ska ta en cigarett är på fest osv och jag vet att många anser att detta är meningslöst. Att det inte hjälper att trappa ner.
Men mitt problem är inte nikotinbehovet, nej det försvinner efter 48 timmar (jag har hört?). Iallafall kan jag sitta hemma en hel helg utan att röra en cigarett, utan att ens vara sugen. För jag röker inte hemma, så mycket respekterar jag min mamma då jag vet vad hon känner för rökning.
Det svåra är att låta bli när man måste vänta 10 minuter på bussen eller när man har en kvarts rast i skolan. Rökning är en sysselsättning och en fruktansvärt dålig vana, men det är trots att en vana. Man är van att gå ut på rasten och det är läskigt att ta bort den säkerheten. Det är obekvämt, ovant och jobbigt. Det är svårt att förklara, men alla som röker eller har rökt (eller haft övriga beroenden) kan nog känna igen sig.
Oavsett så är det en dålig vana och alla är väl överens om att det svåraste som finns är att lägga av med dåliga vanor elelr bryta dåliga mönster. Så därför tänker jag tillåta mig själv att böja mig för frestelsen som gärna kommer i samband med alkoholintag. (Kanske måste jag sluta dricka för att detta ska funka? Fast nu lät det som jag tömmer en flaska vodka innan lunch. Kommer kanske sluta med det, alkolism för att få en cigarett. Nej, skämt å sido.)

Tänker sluta med hjälp av någon sorts avvänjningstaktik. Vid festtillfällen kommer jag att tillåta mig själv att röka, tills då jag känner mig tillräckligt bekväm att inte göra det. Det kommer kanske ta ett tag tills jag blir helt fri och jag tänker inte sätta någon deadline på när det ska ske. Men om man bortser från feströkning så har jag bestämt mig. Det är slut. Jag vill inte mer.

I'm done.

fight club


Ja, det känns ju nästan som det.
Har precis bytat om till träningskläder och ska köra ner till gymmet för att pass BodyCombat.
Lyckades hitta ett knäskydd som förhoppningsvis ska underlätta för mina stackars knän och rädda mig från att "fuska" och sparka över alldeles för mycket. Problemet är att jag bara har ett, så får vara försiktig med det andra. Efter förra gången hade jag mest ont i högerknäet, så det fick bli det som är lite extra skyddat.

Nu ska jag leta upp mitt träningskort och sen sticka iväg.

trångsyntheten gör mig mörkrädd


Nu har jag hunnit lugna ner mig lite sedan mitt förra inlägg.
Jag menar inte att försvara Isabella eller hennes åsikter, det tycker jag att hon klarar bra själv. Men jag är så fruktansvärt trött på att folk ska vara så snabba att öppna munnen åt höger och vänster när de inte har någonting vettigt att säga. Självklart får alla lov att tycka som de vill.
Problemet är att människor låter sig provoceras av att Isabella är ung, blond och har gott om pengar och de blir totalt blinda för vad hon har att säga och när människor väl ska kritisera henne så uttrycker de sin frustration genom att klanka ner på hennes utseende, inte på hennes åsikter.

I dagens Expressen har Isabella skrivit en debattartikel och kommentarerna där gör mig mörkrädd. Jag antar att det är äldre människor som kommenterat det mesta eftersom de har åsikter om hennes ålder. Isabella är alltså för ung för att blanda sig i politiska frågor. För ung och för blond.

Några exempel

Postat av Ej inloggad Donberto 69 den 18 nov 2008 kl 13:02
Jag tror inte heller att hon skrivit detta själv!. Det finns mycket där som inte formulerats av en 18-åring.

Postat av Ej inloggad miss.helene 41 den 18 nov 2008 kl 12:24
Den här unga tjejen ska vara lite försiktig med sina uttalande För att bara vara 17 år vad har hon och komma med nä skaffa livserfarenhet först det kommer du att ha nytta av längre fram i livet

Postat av Ej inloggad Sidekick 51 den 18 nov 2008 kl 11:00
Ännu en figur i vår märkliga mediavärld som inte uträttat ett dyft av värde för någon annan än sig själv i sitt liv och vars åsiktet är som att lyssna till luft...

Postat av Ej inloggad Sidekick 51 den 18 nov 2008 kl 10:58
Blondinbella - har än så länge inte uträttat någonting av värde för någon annan än sig själv i sitt liv. Kom tillbaka när du vuxit till dig, stumpan...

Postat av Ej inloggad Karl-Oskar 51 den 18 nov 2008 kl 10:37
Isabella,
kanske Kamratposten kan va´ nåt? Skicka dem en av dina texter, vet jag. För just nu är du ute på alldeles för djupt vatten.

Postat av Ej inloggad Drutten5 52 den 18 nov 2008 kl 10:35
Du Blondibella gör ett besök i verkligheten innan du försöker leka vuxen kvinna du är ännu på lågstadiet verkar det som. en liten rik tjej som till vare pris vill synas och höras för hon tror att hon är något utöver det vanliga, ja du lilla tös väx upp.

Postat av Ej inloggad stiname 55 den 18 nov 2008 kl 09:23
att en 18årig pappas flicka som har allt bäddat för sig får så stort utrymme

Postat av Ej inloggad Nevernöjd 44 den 18 nov 2008 kl 06:27
vad mer kan man få ut ur "Blondinbella". Bruden är blåst och alldeles för ung för att ha nån koll på annat än kläder och Stureplan. Hur resten av Sverige ser ut har hon kanske läst om i skolan (om hon varit där..det tar ju tiiiid att vara kändis) Sorgligt. Kanske debattprogrammet är för snabba för att hon ska hänga med?/Annika



Detta är några utdrag från kommentarsfältet på expressen's hemsida som tydligt visar att många äldre inte tycker att vi unga människor ska ägna åt oss politik. Samtidigt klagar de på att vi inte tillför samhället någonting. Isabella kanske inte har de åsikter som majoriteten av folket har, men hon har iallafall en åsikt.

Med detta menar jag inte att alla måste älska Isabella eller innehållet i hennes blogg, självklart får man tycka illa om henne bäst fan man vill och det är något jag kan acceptera och respektera. Men männsikor som kritiserar henne på grund av hennes hårfärg, ålder och det faktum att hennes föräldrar har pengar är väl fan inte värre än att döma en invandrare på grund av dess hudfärg. Skillnaden är att det är på andra hållet och att människor inte kan inse detta visar bara hur oehört trångsynta vissa människor är.

dubbelmoral


Det är så lustigt att många människor är så fruktansvärt korkade och blåsta. De sitter där bakom sinna datorskärmar och fäller idiotiska kommentarer till en viss bloggblondin utan att ha någon form av självinsikt. Vad hon än skriver, var hon än skriver och hur hon än skriver det finns det människor som tar minsta lilla chans att klanka ner på henne, oftast helt ogrundat.

"Sluta vara så fördomsfull din blåsta, fula rikemansblondin", "väx upp din blonda moderatbimbo"

Säg mig, vem är det som har fördomar?

Är man född med pengar har man ingen rätt till att ha egna åsikter. Då är man en bortskämd brat som inte har en aning om hur det är att leva som människa. Är man dessutom blond och bryr sig om sitt utseende har man ingen rätt att tycka till om någonting som har med politik att göra. Det är i Sverige omöjligt att vara en snygg politiker, det är inte tillåtet. Man måste välja. Antingen bryr man sig om kläder, skor och ytliga saker eller så är man politiskt aktiv. Det går inte att blanda de två, nej det är omöjligt.

Sluta se allting så jävla svart eller vitt.


Dubbelmoral är Sveriges nya folksjukdom!

ändrat lite i designen


Eftersom det inte blev något klänningsskapande så satte jag mig och pillade lite med bloggen istället. Behövde ha någoting där jag fick vara lite kreativ för en stund.
Så nu har jag ägnat den senaste timmen eller två för att ändra lite färger, linjer, typsnitt och så. Egentligen tar inte själva ändrandet så värst lång tid, det som tar tid är när jag ska välja hur det ska se ut.
Jag är fortfarande inte nöjd, men det får duga tills vidare.

Om ni inte ser någon förändring så tryck på "F5" eller klicka på knappen "uppdatera" i din webbläsare så är det problemet snart fixat.

Nu blir det sängen och Grey's!

det blev ingen klänning ikväll..


Nej, min symaskin har lite ont i magen och bråkar en massa med mig. Har suttit vid den i en timme och inte lyckats att sy en raksöm ens, undertråden bara trasslar och kapar sig själv hela tiden.
Det är säkert griparen som är spänd för hårt eller någonting. Visst hade jag kunnat försöka fixa den, men just nu har jag tappat lusten helt att sy någonting.

Jag hade ju tänkt att jag skulle sy min egen nyårsklänning, men jag vill inte freestyla helt och har inte hittat något fint mönster att sy grunden efter ännu så jag tror jag lägger ner den tanken och beställer den från London istället.
på tal om det, jag vill till London! Blev ingen resa dit denna hösten, tyvärr. Då hade jag kunnat gå in på Lipsy och köpa klänningen direkt, men nej. Nu måste jag nog beställa den och plussa på fraktkostnad som ligger mellan 15 och 20 pund.
Jag vill ha pengar!

Har skrivit ett CV iallafall, kanske ska börja maila ut det till olika affärer och företag?
Eller måste man gå in i butiken och dela ut dem personligt?
Hur gjorde ni när ni fick jobb?

Nej, nu ska jag ta hand om mig själv lite. Plocka ögonbrynen, måla naglarna och sådär.

17:39

Idag har jag som vanligt ingen skola, men jag hade ställt klockan på 10.00 ändå, tänkte att jag kunde gå upp och få lite gjort.
Mja, det gick väl sådär med den planen då jag satt vaken till halv sex imorse och kollade på Grey's Anatomy, jag har verkligen fastnat för den serien! Fast iofs så tycker jag om de flesta sjukhusserier, älskar förövrigt sjukhus också. Jag har en liten konstig relation till sjukhus har jag märkt, kanske för att jag tillbringade större delen av min barndom där och har en journal som är av samma tjocklek som en bibel.

Iallafall sov jag till ett-tiden innan jag masade mig upp och åt frukost. Duschade och gjorde mig iordning och sen har jag övningskört med mamma i några timmar. Uppkörningen närmar sig, och körningen går bra!
Fast idag var jag nära att krocka på grund av en annan idiot som blev rädd för polisen.
Kom på motorvägen och hamnade bakom en långtradare + en personbil som låg och fes i 80-90 km/h så jag skulle köra om. Går ut i vänsterfilen och gasar så jag ska komma om dem så snabbt som möjligt. När jag är jämnsides med personbilen upptäcker han en polisbil som antagligen kört in för att vänta på honon vid väggrenen så den här killen bara svänger ut och är nära att tränga mig av vägen in i räcket. Idiot! Några centimeter till och vi hade kraschat, det är inte kul att göra det när man ligger i 120-130 km/h.
Som tur var upptäckte han mig tillslut och avbröt sin omkörning. Jag lade mig framför långtradaren och han blåste förbi mig snabbt som fan och polisen efter som senare stoppade han på en avfart längre fram.
Förutom det så gick det bra!


Nu tänkte jag gå och vara lite kreativ och sy en klänning eller något.

20.51

Det är ingen hemlighet att jag är en bloggnörd.
Varje dag har jag minst 60-70 inlägg att läsa från bloggkoll.com (som förövrigt är det bästa som någon upptäkt för tillfället) och det är inte så konstigt att många av mina blogginlägg ibland handlar om andra bloggar/bloggare.
Ofta läser jag andras inlägg och blir inspirerad av att skriva något eget och vissa kan kanske ta detta som att jag aldrig kommer på något eget. Jag ser det mer som att de skapar ett ämne som jag sedan diskuterar vidare i min egen blogg.

Iallafall har jag läst mycket på senaste om plastikoperationer och att människor har så enorma fördomar och väldigt mycket kritik mot de som vill/har gjort en skönhetsoperation.
När man frågar folk om skönhetsoperationer får man ofta samma svar oavsett om personen är för eller emot. De är emot det för att man ska vara naturlig, acceptera sig själv men sen kan de vara lite för det, att det kan vara okej med ex en bröstförstoring om man mår väldigt dåligt över sina (oftast!) små bröst.
Jag tycker precis tvärt om.
Jag tycker inte att det är okej att göra en bröstförstoring pga man har dåligt självförtroende, för det kommer inte att hjälpa, man kommer inte att må bättre. Att göra ett så pass stort och farligt fysiskt ingrepp för att dämpa ett dåligt psykiskt mående är inte bra, man måste ta itu med problemen på riktigt också. Det är lite som att använda anti-depressiva medel. Klart att man mår bättre, känner sig gladare, men vad händer om man inte tar den? Man måste vara villig att jobba med sin psykiska hälsa samtidigt som antidepp kan hjälpa en till det stadiet där man är mogen nog att arbeta med sin psykiska hälsa.
Ett psykiskt ingrepp ändrar ingenting mer än utseendet. Man måste inse detta och förändringen måste ske innombords.
Självklart förstår jag också att man kanske mår bättre om man trivs med hur man ser ut, det är ju därför man använder smink och shoppar så sablans mycket kläder och skor. Oftast beror inte ett dåligt självförtroende bara på ens små brlst, stora näsa eller ens synfel som gör att man måste ha glasögon. Oftast finns det en djupare anledning till varför man mår dåligt.
Jag tycker att man ska börja i andra ändan. Skaffa dig ett bra självförtroende, lär känna dig själv, lär dig tycka om sig själv och inse att operationen inte kommer förändra din syn att se på dig själv. En operation kommer endast att förändra hur du ser ut, inte hur andra ser dig eller hur du ser på dig själv.

Jag är själv för plastik & skönhetsoperationer och jag har gjort några stycken, visserligen bara medicinska plastikoperationer, men ändå. Snart kommer jag göra en till, nämligen en bröstförminskning.
Detta är också någonting som är mer okej att göra. En förminskning är förståeligt, en förstoring är tabu. Visserligen kanske det är annorlunda att göra en förminskning eftersom det oftast finns en fysisk smärta bakom beslutet att genomgå en operation. Och det har jag också. Jag är trött på att ha ont i ryggen hela tiden, trött på att kroppen gör ont. Men jag tycker också att det är finare att ha mindre bröst, speciellt på mig eftersom jag är ganska liten och späd i kroppen. Har man 65F är man lagom opropertionerlig.
Men om vi hade struntat i de medicinska aspekterna och jag hade gjort en förminskning för att jag tycker det är snyggare hade det inte varit en jävel som hade klagat på det. Det hade varit att gå emot strömmen, inte följa idealet. det hade blivit accepterat och respekterat.
Så egentligen är det bullshit att man ska vara naturlig. Det handlar inte om att man ska vara nöjd med hur man är skapt utan det handlar mer om att man inte får göra någonting som råkar vara ett ideal. Det är inte rätt att tycka att ett ideal är fint eller att  Alla ska vara så jävla politiskt korrekta att ingen numera ifrågasätter sina egna åsikter.


Fan vad detta blev långt. Hoppas ni orkar igenom texten och att den får er att tänka till lite.

vimmel,



Vimmelbild från igår på mig och Lisa.
Lagom hemsk.

Jag va så jävla varm i min skinnbolero och lugg!


16.28


God morgon, bloggen!
Mitt sista inlägg igår var ju ganska deppigt om man säger så då jag hade en urtrist hemmakväll framför mig. Well, det blev ju inte riktigt så blev det inte.
Mamma tyckte synd om mig att jag skulle behöva sitta uppe på rummet hela kvällen så hon sponsrade mig med 200 kr så jag skulle kunna göra någonting, så det var bara tacka och ta emot! Jag bad ju faktiskt inte om det heller, så det kändes bra.

Men ni fick jag bråttom! Byta om på 2 minuter (under de 2 minuterna lyckades jag även bestämma vad jag skulle ha på mig! Det ni!) och var jag på väg ut till Gessie, hem till Bella. Gjorde mig i ording medan jag väntade på att hon skulle komma hem & sedan stack vi hem till Lisa för att dela en flaska vin.
Vid tio begav vi oss in till stan och satte oss på en söt, liten pub vid möllan. (jag älskar möllan!)
Billigt var där också, öl & cider 29 :-, cocktails 49 :- och alla shots 45 :-, underbart!
Satt där ett tag och hade det väldigt trevligt, även Anna kom förbi en liten stund innan hon gick hem igen och vi andra fortsatte till Buddha och White som var.. en besvikelse. Tyävrr.
När Rogge & co brukade husera på Buddha lounge var det mitt absoluta favoritställe, det var hemmaplan. Bra musik, bra folk och underbar stämning. Det ända som kanske är bättre nu är väl att lokalen är lite ljusare och fräschare, men det väger inte upp det andra.
Men, det var ändå trevligt att få komma ut och skaka rumpan lite, bara släppa loss. Inte att man står och dansar lite sådär försiktigt och tänker på hur man ser ut. Nej, när man bara släpper loss totalt och dansar för sig själv, inte för någon annan.

Tog sista bussen hem, samma buss som min syster hoppade på några hållplatser bort. Cyklade tillsammans hem och värmde lite thaimat och åt crossinis med creme bonjour vitlök - mums!

Somnade någon gång vid fem-tiden och sov som en sten fram till klockan två idag. Skönt!

tristess..


Jag är så galet uttråkad!

Jag vill göra något, vad som helst hade varit fint. Bio, ut och nattfika eller sätta sig och ta en öl. Men allt kostar pengar. Pengar, pengar, pengar. Och det är ingenting jag har just nu.
Jag har inte ens pengar så jag kan ta bussen in till stan. Eller jag har kanske till bussen in, men inte till bussen hem.
Hur illa är inte det? Bussen kostar btw 23 kr.

Jag vill inte be mamma om pengar heller. För det första så tror jag inte att jag får, för det adra vill jag nog inte ens fråga henne. Jag skäms.
Skäms över att jag är 19 år och inte har ett jobb. Har inte ens skrivit ihop ett CV och försökt skaffa mig ett jobb. Det är också därför hon inte ger ig pengar. Hade jag varit en aktiv arbetssökande ungdom hade hon sponsat mig för att jag iallafall försökt. Hon är lite som arbetsförmedlingen och a-kassa.
Man måste försöka få ett jobb för att staten ska ge en bidrag.
Jag måste skriva ett CV om jag vill att mamma ska bidra med lite sponsring.


Usch det är illa. Lördagkväll. Mamma & Svenne ska ut och äta med en kompis, sen ska de nog vidare ut och festa lite och syrran ska ha middag/förfest här hemma för 10 tjejer, sen ska de ut.

Jag är yngst och det är jag som sitter hemma och tar det lugnt. Mot min vilja.

- they can never wrong this right


Får någon dag sen, tror det var i tisdags när vi satt i bilen på väg ner till Formtoppen & skulle träna hörde jag någonting jag inte velat höra, The Killers på radion. Självklart var det deras nya singel, Human som är mer komersiell än deras övriga musik.
Både jag och min syster blev chockade och tittade storögt på varandra. Nej, nej, nej.

Jag vill inte att de ska spelas på radio, vill inte att de ska bli så kommersiella. Missförstå mig inte, jag är inte så självisk att jag inte vill att andra ska ta del av deras underbara låtar och musik, men jag vill inte att det ska bli inne att lyssna på dem. Deras musik betyder så mycket för mig att jag inte vill deras texter och låtar ska på hypade så att helt plötsligt älskar alla dem bara för att det är inne just nu.
Ta tex Green Day för några år sedan. Jag började lyssna på Green Day när de släppte Warning år 2000, då var jag knappt elva år. Deras gamla album och texter är fakiskt riktigt bra. Sedan släppte de American Idiot 4 år senare och blev jävligt hypade i Sverige och alla lyssade och älskade deras musik. Det blev en trend, en fluga att vara annorlunda, det blev inne att vara ute. Kvaliten på musiken blev sämre och allt blev ganska uttjatat ett tag. Sen försvann hypen och det blev ute. Vad hände med bandet och deras musik? Det försämrades.

Visserligen vet jag att hur hypade The Killers än blir så kommer de inte att ändra sig eller sin musik. De är så jävla annorlunda och egna att de inte bryr sig om hur kända de är. Det är inte det som är meningen med deras musik.
De lever inget rockstar-liv, de är mormoner vilket innebär (bland annat) att de inte dricker alkohol eller tar några droger. De är liksom lite tillbakadragna när de är off stage, de är lite blyga och försiktiga. De skriver och framför musiken för musikens skull, inte för att leva kändislivet.

Nu blev det mycket längre än vad jag tänkt mig, som vanligt. Jag kan helt enkelt inte riktigt hålla mig kort till ämnet. Men jag vill inte att det ska bli inne att lyssna på dem. Vill inte att de ska bli hypade, att deras texter ska bli uttjatade för att det är inne att tycka om dem.
Självklart vill jag att folk ska få chansen att få upp öronen för deras musik och låtar. Men av rätt orsaker. För att de faktiskt tycker om och förstår texterna och musiken. Inte för att det är inne just nu.


För mig är de genier. Ta inte det ifrån mig.



Jag vill tipsa om..

.. en tävling där du kan vinna en kamera,minidator eller en mobiltelefon.

Allt du behöver göra är att gå in här och välja vilket pris du hade velat vinna, fylla i några kontaktuppgifter och bli medlem på sidan. Samtidigt deltar du i samma tävling och har chansen att vinna ditt valda pris. Tävlingen kommer sedan att avgöras i en final, det är alltså inte den som värvat flest som vinner utan det kommer ske en final där en jury utser en vinnare. Genom att bli medlem här och nu änmäler du dig till finalen. Du behöver alltså inte lägga ner tid och energi på att värva så många medlemmar som möjligt.

Här är länken till tävlingen, skicka gärna runt den till dina vänner så höjer du din chans att vinna!





Förresten ska jag nog ta och sova nu, klockan börjar bli mycket..

Natti!

18.32



myyyyyyyyyys ikväll

myskväll på landet,


Egentligen skulle vi packat ihop oss och åkt ut till Milla för att mysa med Idol och lite annat, men vi fattas en bil. Orkar inte ta bussen ända ut dit, för det är faktiskt långt. Men, hon har ju skaffat körkort så istället kommer hon och hämtar upp mig och sedan åker vi och myser hemma hos Alex.

Härligt med en lugn helg med vännerna.
Dels för att jag är pank så jag har inte mkt val.
Men det är himla mysigt också.


(jag tror jag kan klämma in mysigt en gång till i det här mysiga inlägget)

Seriously?
Nu ska jag äta.


E.

- stars are blazing like rebel diamonds cut out of the sun


Jag tycker om mig skola. Och mina lärare.
För tillfället läser jag bara roliga kurser 5 timmar i veckan, och vet ni vad? Jag tycker det är för lite.
Det är jobbigt att ibland bara ha en lektion om dagen. det tar lite tid att komma in i skol-och-plugg humör, ialafall för mig och om man bara har en lektion så hinner man inte riktigt komma dit innan det är dags att gå hem igen. då har jag hellre 3 lektioner på en dag så det iallafall känns meningsfullt att kliva upp tidigt och ta sig dit. Tar ändå närmre 1-1 1/2 timme att ta sig till skolan med buss.

Idag var det en dag med bara en lektion på schemat - information & layout som jag tycker är den tråkigaste av de vi läser för tillfället. Kom på imorse att jag glömt bort att jag hade en uppgift som skulle vara klar till lektionen, men det löste sig ändå. Vi skulle bara diskutera den och babbla på kan jag alltid.
Vi hade bestämt oss för att stanna kvar och plugga undan lite saker efter skolan, så jag släpade med mig min dator til skolan för att upptäcka att jag glömt laddaren hemma på vardagsrumsgolvet & min dator var helt urladdad. Toppen!
Blev sjukt irriterad iallafall, men fick låna min lärares dator.

Inte för vi fick så mycket gjort för det. Satt mest och kollade igenom bilder, youtube-klipp och sjöng Singstar.
Just det, det är en liten rolig sak vi har på vår skola. ett Singstar-utskott som fixar Singstar varje fredag. Till och med lärarna är med, de tjatar även på oss att sluta plugga och komma och sjunga.
De är så härliga.
Jag vill inte ta studenten.
Jag vill inte lämna trygga skolan.
vill inte lämna alla mysiga lärare.
vill inte bli vuxen.

E.

jag är idiot när det kommer till..

.. det här med kommentarer och hur man svarar på kommentarer, vet helt enkelt inte var någonstans jag ska skriva mitt svar, i min egen eller i den andras blogg.
För om jag får en fråga bland kommentarerna hos mig så kan det ju vara ganska så bra om svaret hamnar både bland mina kommentarer och hos personen som ställde frågan/kommentaren. Måste jag då kommentera samma inlägg för att det ska hamna där & hamnar det då automatiskt hos den som kommenterade eller måste jag gå in där också och kommentera mitt svar bland alla andra kommentarer i ett inlägg?
Kunde det bara inte funnits en söt liten "svara"-knapp?

Kan någon vara gullig och förklara för mig innan jag håller på att bli idiot?

träningsvärken kom idag..


Jag kände mig väldigt duktig när jag inte vaknade med träningsvärk igår. Kände mig nöjd, stark och bra.
Tills jag vaknade idag. Började känna av lite i armarna redan igårkväll, men när jag vaknade idag hade jag ont. Så går det väl, skrattar bäst som skrattar sist.

Den värsta träningsvärken brukar ju komma efter 48 h, så detta kunde jag ju ha väntat mig. Ikväll ska jag dessutom träna igen, hur det nu än ska gå. Imorgon kommer bli jobbig.

because you're mine, i walk the line


Sitter och nynnar på en massa Johnny Cash och känner mig sgen på att se Walk the line, den är så bra! Joaquin Phoenix är fullkomligt lysande i rollen som the man in black och både han och Reese Witherspoon är riktigt duktiga med tanke på att de sjunger alla låtar själva. Egentligen är inte amerikansk country my cup of tea at all, men det är något visst med Cash som får mig att lyssan på det ändå. Han är.. magisk.





Illafall, igår blev det ingen updatering alls, hade ingenting vettigt att skriva & då är det ibland bättre att inte skriva något alls. Sov fem timmar under natten så jag var inte alls pigg när jag kom till skolan, men efter lite kaffe började man känna igen mig igen. Dock var vi alla något okoncentrerade och väldigt fnittriga, så vi fick inte så värst mycket gjort. Men ibland får man ha sådaanna dagar också.
Hur som helst hade jag ingen träningsvärk alls när jag vaknade idag, men däremot hade jag ganska så ont i mina knän. Eftersom man sparkar rätt ut i luften så är det nog ganska lätt att man 'snärtar' till i knäna, speciellt när man börjar bli lite trött och orkar inte spänna kroppen så att det blir ordentliga sparkar. Man bara slänger fram benet liksom och det tar hårt på knäna när man "fuskar" så. Speciellt på mig då jag har ganska så överböjliga & svaga leder.

Dum som jag var så valde jag självklart att ha klackar på mig, vilket inte gjorde saken bättre kan jag säga eftersom man belastar knäna lite extra då. Men sådant får man ta när man inte tänker längre än vad näsan räcker.

make me up

När jag kom hem innan idag hade mor min varit och hämtat ut ett paket till mig på posten. Kan ni gissa vad som låg i det?
Just det, nytt smink från SheerCover.

Det finns en enorm djungel när det kommer till mineralsmink men det vanligaste (förutom Loreal's osv) är nog I.D's produkter, som jag själv faktiskt aldrig har testat då jag hittade SheerCover först och blev fast!
Beställde mitt första paket i april och har använt det sedan dess och är supernöjd. Inte bara för att själva pudret är så bra, utan jag tycker man får så mycket för pengarna. För det första så räcker själva mineralpudret riktigt länge, sen får man en hel del tillbehör i sitt startpaket som en concealer, borstar, en mascara, minipalett med eyeliner/läppglast/hinglighter, rengöringsprodukter som ska användas både innan man sminkar sig och sedan efter man tvättat av sig det på kvällen + lite annat. Gå själv in på TV-shop's hemsida för mer info och hur man beställer.

Jag försöker inte göra reklam för SheerCover eller ngt sådant, men jag vet att det finns många som undrar om detta verkligen fungerar och det verkar inte vara alltför många som har vågat testa. Jag gjorde det & det är inget jag ångrar. TV-Shop har dessutom alltid en "nöjd-kund" garanti, vilket innebär att om jag inte skulle vara nöjd skickar jag bara tillbaka allting och får pengarna tillbaka, även om jag skulle ha användt allting, vilket ger än en bra chans att vänja sig vid produkterna. För det tar ett tag att få in tekniken.
SheerCover har fått mycket kritik för att det innehåller bismuth. Nu är det såhär att bismuth är ingenting som är skadligt för huden egentligen, men vissa kan vara känsliga mot detta ämne och kan få utslag som kan liknas vid ex nickelallergi. Om man inte är känslig för bismuth kommer detta alltså inte vara något problem.




Allting kommer i ett litet rosa, gulligt paket..





Jag är med i SheerCover's Förmånsklubb, vilket innebär
automatiska leveranser var 3:dje månad + bonusgåvor etc.
Denna gången fick jag en söt liten Kabuki-borste.
Ska nog försöka få det mer sällan än var 3:dje månad eller gå
ur klubben. Hur smart det än är så känns det onödigt eftersom
för mig räcker det bra mycket längre än så.





Detta var vad jag fick denna gången - ett "litet" paket, dvs inte det paketet jag beskrev innan då det var ett startpaket. Iallafall, två burkar med mineralpuder i 2 olika nyanser för att lätt hitta den som passar en bäst (+ att den mörkaste fungerar finfint som solpuder), en concealer och även denna i två olika nyanser, rengöringskräm och återfuktare, volymmascara, palett med 6 lip-to-lid highlighters + min bonusgåva - en liten Kabukiborste.



Nog snackat om smink, dags för sängen och ett avsnitt Grey's innan läggdags, det är ett måste!
Det känns verkligen som hela dagen har gått jättefort idag. Jag har knappt hunnit blogga, inte hunnit se varken Gossip Girl eller The hills och jag har 41 nya inlägg att läsa på bloggkoll.com.
Får väl avsätta lite tid för detta på min håltimme imorron mellan 09.00 - 10.30, istället för att plugga.


over and out

E.


BodyCombat @ Formtoppen




Så står det på Formtoppens hemsida, och det är väl en ganska så bra beskrivning på vad det faktiskt är. Gruppträning som påminner om en blandning mellan boxning och aerobic, alla står på rader och längst fram står en instruktör som visar alla rörelser och koreografi som man sedan ska göra efter.
Min syster har gått på boxning tidigare, så jag tvingade med mig mamma som extra stöd för att inte vara den enda som stod som ett fån mitt bland alla proffs.
Till en början kändes det urfåningt att stå och slå och sparka rätt ut i luften & vi ska inte tala om hur dåligt jag mådde efter att ha slarvat med maten under dagen (skippat allt utom två mackor till frukost kl 8) så jag va nära att kräkas av ansträngningen. Svetten rann & det var nog tur att jag stod längst bak i hörnan så jag inte störde alla andra.
Men efter ett tag började jag komma in i det hela och koppla bort allt annat runt omkring och att jag antagligen såg urlöjlig ut och började verkligen slå ut alla mina slag, och sparka hårt rätt ut i luften. Då kände jag att det gav riktigt mycket och alla mina aggressioner flög ut ur mig av slagkraften.

Skönt pass, verkligen. Fast jag känner att ex. pilates ger mer träning för musklerna och detta var blandat med mycket kondition. Och alla vet hur bra min kondition är. Dags att fimpa kanske, för gott?
Men, alla träningspass på Formtoppen är gratis för mig då jag redan har ett Allkort som gäller på allt så det kanske hade varit bra att köra något pass av detta då och då?
Ska fixa fram lite pengar och köpa mig ett träningskort för pilates på Lotushälsan. Sen tänkte jag försöka köra varannan tisdag pilates och varannan BodyCombat.

Träningen är igång. Ni anar inte hur skönt det känns.

denna dagen alltså,

När jag väl gick och lade mig igårkväll var klockan närmare halv tre (Grey's va så spännande att jag va tvungen att se två avsnitt) men inte fasen kunde jag somna då. Låg och vred mig i sängen och sista gången jag kollade på klockan var hon 04.58. Suck.
Fick nog två timmars sömn iallafall innan klockan ringde fem i åtta, det positiva var väl att jag inte hade hunnit somna så djupt så det va lätt att gå upp. Åt frukost & gjorde mig iordning och stack till skolan, med buss.
Väl där är lektionen inställd (hatar när det händer) och nästa lektion började halv tre, men eftersom Jenny är så snäll så behövde vi inte gå på den om vi fixade anteckningar från någon annan.
Stack upp till stan och fikade, jag behövde kaffe! När jag väl slagit mig ner så välter jag ut hela min latte över bordet. 30 spänn rätt åt helvete, pengar som jag absolut inte borde lägga på fika. (Borde inte lägga dom på något överhuvudtaget. Spara, spara.)
Gick in och tänkte att jag kunde köpa en ny och ta den som påtår, men nej det har dom slutat med. Tur att tjejen i kassan tyckte synd om mig och slog in den som ett pålägg och jag betalade bara 12 kr.

Väl ute igen satte jag mig ner och tänkte ta en klunk av min efterlängtade latte så bränner jag först tungan, sen upptäcker jag att tjejen i kassan blandat ihop min latte med Alex chailatte så att jag fick en påtår på en chailatte. Hur jävla svårt kan det var att få i sig lite kaffe?

Stack hem till Alex och färgade hennes hår, svart skulle det bli. Och det blev det. Halva badrummet blev också svart för den delen.

Tog bussen hem, va hemma vid sju-tiden. Dags att trycka i sig en banan (för att kompensera att jag inte ätit sedan frukost kl 8) och byta om och bege sig ner till Formtoppen för ett pass BodyCombat, vilket jag tänkte skriva ett inlägg om senare.


Nu är jag hemma, klockan är 22.03 och det känns som jag har varit vaken i evigheter. Dags för en dusch och sedan lite mat, sedan ska jag visa vad som kom på posten till mig idag. (och nej, det är inte den superfina klänningen, tyvärr)

nu får det vara nock!

När jag väl går in för något så finns det en väldigt stor risk för att jag fastnar totalt.
Idag har jag varit ledig och tillbringat hela dagen i soffan med datorn i knäet och pillat med bloggen. Förutom en promenad på ca en timme innan med mamsen min så har jag inte rört mig utanför dörren idag. Ofixad, otvättat hår och allmänt sunkig. Ja, ni vet.

Men bloggen börjar ta sig tycker jag, den ser inte längre ut som en av de förvalda stilmallarna, vilket jag gillar. Börjar känna mig ganska hemma på det här med html. Eller nej, där ljög jag. Egentligen fattar jag inte så mycket, men tack vare olika guider osv så har jag lyckats pilla ihop något lite mer personligt iallafall, nu tycker jag till och med att det är lite roligt!
Fast det är fortfarande under uppbyggnad som man ser, de flesta saker är inte riktigt på sin plats utan är en liten bit för mycket åt antingen höger eller vänster osv.
Men nu får jag ge mig, klockan börjar bli mycket.. (strax efter ett är hon, det kan man se på den fina klockan jag lyckades pilla dit)

Ska ju hinna se ett (minst!) avsnitt av Grey's innan jag somnar.
Sen ringer klockan 08.00 imorron bitti.


over and out.

E.

new header

Nu har jag, helt på egen hand, lyckats fixa till en någonlunda snygg header.
Detta är kanske för andra världens piece of cake (speciellt eftersom den är extremt simpel), men för mig som verkligen är idiot på allt vad PS heter så är det en enorm bedrift!

Förresten så har jag hittat min klänning från asos.com på en annan sida i min storlek, hjälp! Jag vill, vill vill!
Nåja, sista beställningsdagen för att den ska hinna hem till mig är 11 december, så det är ingen fara på taket änsålänge.
Om jag köper den så har jag 200 kr kvar att handla julklappar för.


Lyckat?
Nej.



Update: Headern syns inte för tillfället, antar att det kanske tar en liten stund. Får hoppas det iallafall, så jag inte har suttit och knåpat i PS helt i onödan.
Förresten ska jag ta och lära mig det programmet snart..
Skriva upp det på min to do-lista?

kan det verkligen vara gratis?


Runt om på webben och bland alla bloggar vimlar det runt en massa olika länkar till diverse gratissidor. Gratisbio, gratismakeup - det finns till och med sidor där du tjänar gratis pengar!
Funkar det, tro?
Det verkar som det.

I börjar var det nog lätt att samla poäng och värva vänner, då var det nytt och fräscht. Men nu har ju mer eller mindre alla ett konto på någon av sidorna, så det är inte särskilt enkelt att värva vänner längre.
Jag har hittat en sida som är relativt ny och det är därför lättare att samla poäng. Så klicka er in här och se till att värva dina vänner innan de värvar dig!

asos.com



Är den inte fin?
Denna extremt fina lilla kläning hade jag tänkt bära på nyårsafton (ja, jag har redan börjat kolla på nyårskläder). Den kommer från asos.com och kostar 721.85 kr + frakt och ev. tullkostnader.
Som fattig student har jag absolut inte råd att lägga över 800 kr på en nyårsklänning, studiebidraget räcker inte riktigt till om jag ska prioritera en klänning för så mycket.

Som tur är (tur och tur, iallafall för min plånbok) så är klänningen slut i min storlek och finns bara i size 12. Lika bra det, kanske. Fast jag har iochförsig hittat en annan underbar liten partyplåsa för samma pris som finns i min storlek.
Men ett tips för alla som tycker om fina små klänningar, kolla in på asos.com, de har en massa fint och till blandade priser.
För att inte tala om deras skor!


slutsats; jag behöver ett jobb.

brev från vägverket


Idag fick jag hem ett brev från Vägverket, ett brev som jag lika gärna hade kunnat klara mig utan.
När mamma ringde och väckte mig och sa att det låg ett tjockt kuvert till mig nere i hallen kände jag hur hjärtat började banka lite hårdare och jag började få lite ont i magen.
Gick ner och öppnade det, och självklart var det det jag hade trött - uppkörningstiden.

Jag är sjukt jävla nervös och vill inte ha någon uppkörning över huvud taget, det är därför jag har gått och skjutit upp mina körlektioner de senaste månaderna. Jag vill inte, vill inte, vill inte!

Men, nu har min körlärare gått och bokat. Dags att boka körlektioner kanske?



ursäkta den dåliga bilden, men då det inte finns bluetooth på min kamera så är det mkt smidigare att använda mobilen vid tillfällen som dessa.


För övrigt kommer jag inte berätta för någon när det är jag ska köra upp. Det kommer bara göra mig ännu mer nervös.


E.

here we go again..



Nu gör jag ett nytt försök här på blogg.se - förhoppningsvis kommer jag bli överraskad och stanna här ett tag, iallafall några månader, innan jag upptäcker nya fel och börjar blogga någon annanstans istället.

Jag kommer ha kvar min gamla blogg på blogspot.com - känner mig inte riktigt hemma här ännu men jag kommer lägga den på hyllan ett tag och ge denna ett försök. Tillslut kommer jag sitta med ett femtiotal olika bloggar.

Förresten, någon som kan det här med hur man fixar en snygg header? Jag är för lat för att orka klydda med den, så för tillfället får ni (mestadels jag) stå ut med att den ser ut som crap.


so long,
E.

RSS 2.0