förresten..

Glömde ju berätta igår att jag impulsshoppade ett par skor igår, sådär från ingenstans.
Men de kostade ju bara 299 kr, så jag var tvungen.



Tror de kan bli söta i sommar till solbrända ben. De ska med till USA iallafall!

03.59

Som jag gissade innan så blev det en sen natt..
Jag och Alex är fortfarande vakna, jag sitter och pluggar fortfarande och den andra ligger i soffan brevid mig och kollar Kyle XY, hon har snart sett hela säsong 2 idag. Som tur är har jag redan sett dessa avsnitten så jag lyckas plugga ändå.

Fast det är väl snart dax att börja tänka på refrängen och gå och lägga sig. Klockan är runt fyra på morgonen och vi har vår första lektion klockan nio.

S U C K !

00.22

Alex och jag sitter i vars en soffa och knarkar C-vitamin och andra förkylningsbekämpande medel och vitaminer. Har även smaskat i mig lite glass för att lindra min onda hals, kanske inte det smartaste jag gjort med tanke på att jag är känslig mot laktos. Men vad gör man inte för att bli frisk och må bättre? Så himla typiskt att jag ska gå och dra på mig en förkylning veckan innan jag ska iväg. Suck!

Jag sitter faktiskt fortfarande och pluggar, är måttligt stolt över mig själv att jag inte tröttnat eller gett upp ännu. Sitter och skriver en analys av politiska system, bland annat Sveriges valsystem med valdistrikt, valkretsar och uddatalsmetoder. Efter det ska jag göra en analys av det politiska systemet i USA och sedan ska jag göra en jämförelse av de två. Låter väl himla spännande, eller hur?

Tröttar jag på detta kan jag ju alltid hugga tag i min hemtenta i natur, eller skriva om rättssystemet i Sverige, Turkiet och Indien - det är bara för mig att välja!


Jag har kommit på att om jag inbillar mig själv att mina arbeten är extremt roliga så lyckas jag lura mig själv att faktiskt göra dem. Jag gissar på att det blir en sen natt.

goddagens

Dagen började med att jag vaknade upp smått förvirrad från mina konstiga drömmar. Jag drömmer alltid väldigt underliga saker sådär framåt småtimmarna och ibland vaknar jag upp av att jag ligger uppe vid huvudänden av sängen och gömmer mig under mina kuddar, eller att jag flyger upp och sätter mig rak lång, tar fjärrkontrollen till TV.n och sätter igång den.

Iallafall, körde mamma och Svenne till Sturup imorse och efter det körde jag till skolan och hade dagens ända lektion, marknadsföring. Fick tillbaka provet jag skrev i torsdags som jag fick G++ på vilket var högsta betyget. Eftersom det bara var ett G-prov (dvs att man inte kunde få VG eller MVG utan endast IG, G, G+ och G++) så är jag sjukt nöjd med det, började ju plugga dagen innan. Har sjukt lätt för marknadsföring, tycker det är väldigt logiskt.

Nu är jag hemma, i pluggstugan. Alex och ockuperat den andra soffan och ser ut som två dysfunktionella, asociala människor med vars en dator i knäet. Jag sitter och pluggar lite med vårt projektarbete, det är deadline på fredag kl 16.00 och den går inte att skjuta på då den är nationell (i think)
Förutom själva arbetet så ska man även ha fört en loggbok över ens individuella arbete, smart som jag är så har jag inte uppdaterat den kontinuerligt under arbetets gång, såsom man ska göra. Så nu sitter jag här och ska redovisa de 100 timmar jag ska ha jobbat med projektarbetet. Inte det lättaste när man har ett minne som är så kasst som mitt.
Ett råd till er som ska göra projektarbetet nästa år - börja i tid och uppdatera loggboken under tiden (!) så ni slipper sitta som jag; alltid i sista sekund och noll koll på vad jag har gjort.

I veckan blir det bara plugg och ännu mera plugg. It sucks, men det är det värt!

7 days to go!

Jag kan knappt fatta det, om en vecka kommer jag sitta och packa ner min bikini och alla sommarklänningar i resväskan och dagen efter kommer jag sitta på planet till San Diego, via Washington Dulles. Det ska bli så sjukt häftigt och overkligt!

Tänkte bara titta in och skriva hej & berätta att jag lever.
Nu ska jag fortsätta på min uppgift i Svenska C, måste bli klar med en massa saker denna vecka. För övrigt ska jag köra mamma & svenne till flyget imorron bitti, de ska ner till Alanya i en vecka. Mamma ska jobba, så jag är ensam hemma i veckan - härligt! :)

Just det, svenska C var det ja...

fredagens filosofilektion




Sista lektionen i fredags var filosofi b, där vi för övrigt var hela tre personer vilket nästan är full klass. Bara Abdalla som fattades. Anyway så spenderade vi lektionen med att vika origami - väldigt filosofiskt!

Bloggen får verkligen lida nu ett tag, jag har så extremt mycket att göra i skolan & i och med att jag åker bort i 16 dagar så kommer jag hamna ännu mer back. Tur att jag kommer ha med mig min dator så jag kan hålla mig uppdaterad om vad som händer här hemma. Dessutom lär det vara lagom mycket restid, 17 h dit och 15 h hem, som jag kan ägna mig åt studier.

Helgen har spenderats hemma hos Jonte, kände mig lite krasslig i fredags så det fick bli en riktig myshelg med en masas onyttigheter som kebab & ben&jerry's. Spelar TP på Wii och haft filmmaraton - sånt gillas!

Just nu: plugg

Då har jag hunnit med att avklara 2 lektioner, rättskunsap och internationell ekonomi. Rättskunskapen tog vi upp lite om Pirate Bay-rättegången och i internationell ekonomi gick vi igenom finanskrisen. Jag tycker om när undervisningen baseras på verkliga händelser och ännu bättre när de är så aktuella som de är just nu. Det blir mer verkligt och lättare att relatera till än att sitta och läsa från en massa läroböcker.



Efter skolan åkte jag och Bella till mys och tog vars en kaffe och hon snodde med sig lite toapapper hem, den snåle fan. Just nu sitter vi hemma i hennes systers lägenhet som hon passar medan hon är på semester i Mexico. Vi sitter och pluggar marknadsföring då vi har prov imorgon. Plugget gör vi framför teven, MTV och The Hills.

Gor morgon

Hur mår ni idag?

Jag är på lika bra humör som igårkväll, dock med en himla huvudvärk. Så det blev ingen skola för min del. Imorse lät det som en himla bra idé att stanna hemma men nu börjar jag ångra mig. Jag har börjat få ångest varje gång jag inte är i skolan. Hm, inte riktigt likt mig, men jag blir så stressad när jag sitter inne en hel dag, speciellt när det är strålande sol ute.



Sådär, nu fick jag nog med ångest och bestämde mig för att jag ska åka in till skolan. Lektionen börjar om en timme, så jag har allt lite bråttom nu. hörs later!



Lycka

Jag är obeskrivligt glad över resan. Hela kroppen är fylld av ett lyckorus och jag känner mig enormt kärleksfull och tillgiven alla i min närhet. Därför blir jag lite sådär extra dryg och överdrivet trevlig mot alla, öser komplimanger över folk samtidigt som jag drömmer mig bort till Pacific Beach. Samtidigt målar jag upp mardrömsscenarion om vad som kanske skulle kunna hända. Men trots detta är jag fullkommligt lycklig ändå.

Sådär glad och upplyft har jag inte kännt mig på väldigt länge. Trots att jag fortfarande ligger efter som fan i skolan, inte har något jobb, inga direkta framtidsplaner eller några ambitioner så känns det som att det inte är några problem. Nemas problemas. Jag tror till och med min lycka har stigit mig lite åt huvudet. Bokstavligt tavlat alltså. När jag reste mig upp innan för att ge mamma en godnattkram (jaa, jag fyller 20 hon ger mig fortfarande godnattkramar) så kände jag hur alltid svartnade och jag liksom.. försvann. Satte mig ner igen och kunde inte prata på en halv minut typ.
Jag avskyr när sånt där händer. Visst, headrush får väl alla och jag får såna flera gånger om dagen, men denna var värre. Kändes som jag skulle svimma, på riktigt. Även det har hänt ett antal gånger, så vet hur det känns.


Nej, nu ska jag gå och lägga mig tänkte jag & försöka sova. Tvivlar på att det kommer att gå så bra, är helt uppspelt.
Imorgon är det skola som gäller, långdag ju & hela 3 lektioner!

festivalsommar?



Titta vad jag råkade hitta på innan! Man kan ju alltid ansöka och hoppas, lixom.

biljetterna är köpta!



Ah, ni anar inte vad härligt det känns! Fast min b-friend tror att jag kommer rymma och aldrig kmma tillbaks igen, men no way. Jag kommer hem, studenten tänker jag inte missa!

Nu ska jag bara sätta mig ner och ansöka om inresetillstånd och lite annat pyssel.

snökaos vs. vårsol

Goddagens bloggen!
När jag vaknade imorse så var det värsta snökaos utanför fönstret. What, lixom? Vi hade ju värsta fina vårvädret för ett tag sedan. Som tur är så fick jag ta bilen idag till skolan, den är lagad och fixad. De vet inte vad det var för fel på den, någonting med gasen tror de. Men de spände lite saker osv så nu fungerar den perfekt.
Hämtade upp Alex innan vi körde till skolan för att ha samhäll B där vi pratade om händelser som påverkar hela världspolitiken. Mycket om miljö och finanskriser.

Nu sitter vi kvar, och solen har hunnit leta sig fram bland snömolnen, hade det inte varit för blåsten och minusgraderna så hade det varit riktigt härligt väder. Men sol är bättre än snö, right?

Igår hann jag som sagt till banken, fixade mitt VISA-kort inför USA, finaxe så min internetdosa fungerar och satte in lite cash. Sedan åkte jag iväg till Bella för att skriva lite på vårt projekt, blev väl inte sådär jättemycket gjort. Men vi ska fortsätta idag, jag ska bara hem och lämna bilen till mamma igen.

Hörs later!

13.05

Sådär, nu är jag klar och ska cykla i ilfart upp till bussen så jag inte missar den. Idag ser jag ut såhär


Jeansleggins från Gina Tricot
Oversize tisha med Rolling Stones-tryck, från Jack&Jones

Plus en svart kofta, jacka, halsduk och vita skor som inte är med på bilden



På armen hänger, som vanligt, mitt pandora-armband och ett armband med berlocker som är från NY. Det sista med de guldiga "bollarna" har jag ingen aning om var det är ifrån



Och till sist, slarvigt målade naglar i en djup, blodröd färg


Ha en fin dag allihopa!

10.27

God morgon bloggen!

Egentligen planerade jag att gå upp för två timmar sedan, men det blev ju inte så. Jag är verkligen världssämst på att gå upp när klockan ringer. Eller kanske inte världssämst, men sjukt jävla dålig iallafall.
Inatt har det blåst som satan ute och när jag vaknade i morse så var det sjukt kallt inne på mitt rum. Jättekonstigt, då alla fönster va stängda och elementet satte jag igång i gårkväll. Åh, jag längtar verkligen till USA nu!




Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sedan göra mig i ordning för att åka upp till stan. Har jusom sagt en del saker jag måste fixa men idag.

Later!

Night Light

Jag hade ju som sagt planerat att jag skulle köra hem tidigt imorse för att mamma ville ha tillbaka sin bil innan hon skulle iväg och jobbade så jag gick vackert upp ur den mindre sköna sängen, men från den ack så mysiga pojkvänsarmarna och klädde på mig - högst motvilligt. Vissa mornar vill man bara ligga kvar hela dagen, inte för att man är speciellt trött utan för att det är så himla mysigt.
Men, jag gick som sagt upp och ut till bilen. Väl där startar jag som vanligt innan den hinner börja pipa och dö. "Engine management system faulty" - say what?
Orden engine och faulty kändes inte bra att ha i samma mening så jag ringde till mamma och förklarade. Det fanns inte mycket varken hon eller Svenne kunde göra sådär över telefon och jag hittade ingenting i manualen heller. Testade att köra igen, denna gången så var det som att gasen slutade att fungera efter ett tag. Plattan i mattan, men motorn varvade inte ens, men bilen rullade av sig själv i ca 5-10 km/h.

Det va bara till att gå in och krypa ner i sängen igen och vid sex-tiden så kom Svenne ner och vi fick bogsera bilen till en Peugeot-verkstad i närheten. Dumma, franska bil!

Väl hemma avnjöt jag en lyxmiddag i form av potatisgratäng, lamm & sås och sjävklart en god sallad til det - mums!
För övrogt är vi hundvakt denna veckan av världens största men minsta briard - Faldo. Storleksmässigt är han verkligen enorm men till s'ttet är han den minsta hund jag träffat. Så tyst och tar så liten plats.


Faldo

Anywho, snart ska jag sova. Imorgon är det ingen skola, men jag måste ändå upp på morgonen. Ska till banken och aktivera mitt nya VISA-kort och passa på att sätta in lite pengar på kortet till resan. Sedan ska jag träffa upp de andra så vi kan börja skriva på vårat projektarbete så vi får det klart + att jag nog ska plugga lite marknadsföring. Måste även ringa till Marknadsbörsen och boka bord, planerar att stå på "loppis" onsdag, lördag och söndag denna vecka för att tjäna ihop lite pengar till resan. Imorgon måste jag även sortera lite bland alla saker vi har som ska säljas.

Natti!

im off

Sådär, nu är jag klar och ska ta bilen och köra hem till min pojkvän Jonte för en myshelg. Kommer inte att ha me mig datorn så kommer inte blogga någonting under helgen, så vi hörs på söndag istället!





myskväll på g

Det blev inte så mycket pluggande idag, jag fastnade på varannan uppgift kändes det som och då tappar man stinget och motivationen. Men har gjort lite iallafall, så det får räcka.
Snart ska jag köra iväg och handla åt min käre mor, hon är lite sen i sin planering idag. Hon ska ha tjejmiddag ikväll och skulle varit hemma 13.00, nu är klockan 15.44 och hon är fortfarande inte hemma.

Och folk undrar varför jag har så svårt att vara i tid?

Efter det ska jag duscha och göra mig lite i ordning, sno bilen och köra hem till Jonte. Det vankas myskväll, egentligen skulle det blivit bio men jag är pank.
Som vanligt.


Nu tror jag mamma kom, så måste sticka.

Hörs!

hopplös

Hola!

Idag verkar det inte blir någon skola för mig ändå. Jag lyckas alltså försova mig när jag börjar 12.30. Som sagt. Hopplös.
Dessutom är det några andra faktorer som spelar in och gör att jag inte riktigt kan röra mig som jag vill utan måste alltså vara väldigt långsam i mina rörelser. Detta gör att jag aldrig kommer hinna till bussen, eftersom jag måste gå dit då det inte finns någon hemma som kan köra mig.

Annars? Underbart vårväder ute, så lite arg är jag över att jag alltid måste sova så förbannat länge. Hade varit mysigt att åka upp till stan och mysa i skolan. Dessutom är vår städerska här, så det känns så jobbigt att vara hemma samtidigt. Och nej, städerska är inte så jävla konstigt att ha. Min mamma har 3 företag och hennes sambo är VD i ett stort företag, jag pluggar så vem ska ha tid att städa huset? Dessutom, det är ingen hushållerska vi har som går och plockar undan och tvättar åt oss, utan hon städar. Damsugar, våttorkar alla golv, torkar av alla ytor och tvättar fönsterna när det behövs.Hon är ung och skitrolig!

Nu ska jag strax gå och äta frukost och sedan sätta igång och plugga något. Har några småuppgifter kvar som jag tänkte sätta igång med, sådant som är så onödigt att ha efter sig.

00.32

Sådär, nu är jag mätt och belåten och har hunnit med att ta igen mitt bloggläsande, man hamnar ju efter direkt om det går en hel dag utan att man är inne på bloglovin'. Eller är det jag som helt enkelt följer på tok för många bliggar.

Nåja, imorse tog jag faktiskt en liten sovmorgon och jag mötte upp de andra vid elva för att planera vår projektkväll (som för övrigt gick jättebra). Vi har under dgen varit runt och handlat en massa, skrivit program inför kvällen, utvärdering, letat upp och skrivit ut artiklar, möblerat om på skolan och helt enkelt fixat och trixat. Att planera ett event tar faktiskt mycket länger tid än vad man tror att det ska göra, det är en himla massa småsaker som ska fixas med och liknande.
Vi har även hunnit med att ha en lektion under dagen, tyvärr har det inte blivit något plugg. Får sätta mig ner i slutet av helgen och sen nästa vecka är det bara att tuta och köra, som min lärare sa till mig idag.


Hur gick kvällen då? Faktiskt bra, om man bortser från att det kunde kommit mer folk. Antar att folk inte är intresserande av samhällsproblem som arrangeras av ungdomar och liknande. Men med en budget på 400 kr är det inte mycket man kan göra. Vi fick iallafall otroligt bra och positiv respons av de som var där, imorgon ska vi sätta oss och läsa igenom alla utvärderingar vi fått in. Både Henrik och Jörgen från Polisen och Per från Fotbollsalliansen har varit otroligt bra och lätta att jobba med, väldigt avspända och roliga. Om jag någonsin ska göra något liknande igen så ska det definitivt vara med de personer som har hållt på med det här projektet.
Och Hey, även om det inte blev fullsatt så har vi gjort ett jävla jobb med kvällen och bakat en massa goda kakor och det är skönt att den biten är över. Nu väntar en lång, skriftlig rapport på hela projektarbetet och sen är det klart!


Puh, nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på några avsnitt vänner innan jag ska sova. Imorgon börjar jag inte förrän halv ett, så det ska bli skönt att sova ut lite.


Hörs!

hemma!

Puh, så är man äntligen hemma!
Dagn har gått i ett och smart som jag är så glömde jag laddaren till min dator hemma, så jag har inte kunnat blogga något alls. Strax tänkte jag berätta lite mer om vad jag har gjort idag samt hur vår projektkväll gick, men först: MAT!



Informationskväll - fotbollshuliganism


Vi är fyra tjejer som går sista året på Kunskapsgymnasiet. I vårt projektarbete har valt att rikta in oss på fotbolls- och ungdomsvåld. Med vårt arbete vill vi lyfta fram ett problem som idag är mycket vanligare än vad många tror och vi vill också försöka skapa en större förståelse för hur lätt det är att dras med och hur det påverkar det vardagliga livet.

I samarbete med Polismyndigheten i Skåne och Fotbollsalliansen har vi valt att arrangera en informationskväll. Kvällen äger rum torsdagen den 19 mars Kunskapsgymnasiet med start klockan 18.00 och kvällen kommer bestå av föreläsningar av Polisen och Fotbollsalliansen, kortare filmvisning, fika samt en och annan överraskning.

Ingen anmälan krävs men vi skulle uppskatta att ni hör av er om ni är intresserade av att komma då vi kan beräkna på ett ungefär.
Var? Kunskapsgymnasiet Malmö (Östra Varvsgatan 13B i Västra Hamnen)
När? 19 Mars klockan 18.00- ca 20.00

Om ni har några frågor så går det bra att kommentera här i bloggen.

Hoppas vi ses!
Elin, Milla, Alexandra och Gabriella

19.58

Dålig bloggdag idag, har inte gjort så mycket annat än att glassa i solen vid kanalen i Malmö - uunderbart! Det känns verkligen som våren är på väg och enligt SMHI så ska det även bli strålande sol imorgon.

Imorgon kväll är det även dags för vår projektkväll, vi ska hålla en informaitonskväll om fotbolls- och ungdomsvåld.Bor ni i Malmö eller i närheten är ni varmt välkomna!

17.51

Sådärja, idag har jag till min stora förvåning fått lite gjort när det gäller skolan. Numera är jag helt i fas när det gäller Marknadsföringen, vilket känns skönt. Vi får nya uppgifter varje vecka så det är lätt att man har mycket efter sig där, men nu har jag suttit och gjort nästan 4 uppgifter. Har även sorterat bland alla mina högar av uppgifter, åhörarkopior och anteckningar och lagt alla i plastfickor och samlat dem i en gul och ful mapp.

Nu ska jag ut i köket och snabbt koka lite nudlar, äta, duscha och pcka ihop mig och sedan ska jag ta bussen till Jonte. Som alltid har jag bråttom, bussen går om en 50 minuter. Missar jag den får jag ta en annan buss och byta och hålla på. Men känner jag mig själv rätt så är det det sista alternativet som det kommer bli.

Som en groda utan ben.


Hopplös.

Vilken bloggare är du?

På blogg.se's förstasida hittade jag en länk till en sida där man kunde testa vilken storblogg man var mest lik. Jag var tydligen mest lik Kenza, och på nummer tre hittade jag Vimmelmammam, en blogg jag tyvärr aldrig riktigt har läst innan. Jag tror det är ordet "mamman" i bloggnamnet som avskräckt mig då jag är trött på alla mamma-bloggar som bara handlar om deras barn. Missförstå mig inte, jag har inget emot dem men då jag inte är intresserad av barn så har jag inget intresse av att läsa dem heller, om de bara handlar om vad deras barn åt till frukost eller hur mycket de bajsade efter lunch.

Men Vimmelmamman's blogg är helt underbar. Hon är vacker som en dag och hennes son Lennox är söt så man nästan får hål i tänderna. Det är en otroligt välskriven blogg, jag älskar hennes språk och den griper verkligen tag i en. Igår opererades hon för andra gången (tror jag) för cancer som har satt sig på levern. Lotta Gray är fruktansvärt stark som inte bara kämpar för att besegra sin cancer utan även stark för att hon vågar skriva och ibland skämta öppet om den.

Jag läser hennes blogg och undrar hur jag har kunnat missa den. Numera vill jag inte göra det. Blogglovin' it is!

sunny day

Igår efter skolan åkte jag snabbt hem och gjorde mig i ordning och packade en väska innan jag blev upphämtad av Yasse och Milla. Det hade bestämts att vi skulle åka hem till Amanda i Landskrona för att ha en liten myskväll eftersom vi alla ändå var lediga från skolan idag. Jag trodde att vi skulle sova där, eftersom det ändå är en bit att köra med det blev inte så, det hade blivit så mycket klydd med sovplatser.
Va hemma halv ett på natten och efter att jag i vanlig ordning läst mina favoritbloggar så var det bums i säng.

Som sagt, ingen skola idag då det är buffertdag, eller omprovsdag. Jag ska inte dit förrän imorgon och göra mitt samhällsprov som jag missade förra veckan så idag är jag ledig. Men det innebär inte att jag är helt fri från skolan. Förra veckan hade vi utvecklingssamtal då jag och min mentor kom fram till att jag har ungefär 29 skoldagar kvar till studenten, om man räknar bort sista veckan, studiedagar, helger och då jag är ledig när jag är i USA. Jag har ca 15 större arbeten efter mig och måste altså göra klart ett arbete varannan skoldag + alla nya uppgifter vi får varje vecka. Så ledig är jag aldrig förrän efter 4 juni.


Så nu ska jag sätta mig och göra klart ett arbete eller två. Antingen det, eller städa mitt rum. Solen skiner som bara den och helst av allt skulle jag vilja gå ut och gå eller något, men icke. Usch, man skulle haft hund eller något. Självklart inte av den anledningen, men jag vill väldigt gärna ha en hund. Men det får bli senare i livet, när jag har ett jobb eller en inkomst som tillåter mig att antingen ha med hunden på jobbet, eller ha tillräckligt flexibelt schema att hunden får all uppmärksamhet som den behöver, och lite till. Det kommer bli en Dobermann, eller en amerikansk Pitbull.



Nu är mitt rum ändå städat, om man jämför med hur det var i helgen.

09.32

God morgon!
Jag ska strax bege mig iväg till skolan, tänkte bara kika in här och önska alla en trevlig dag. Jag har bråttom, som vanligt, och jag tänkte skynda mig ner och kasta i mig en macka innan vi måste köra. Har bara en lektion idag vilket är skönt. Jag åker nog hem direkt och pluggar lite.

Idag ser jag ut såhär:



Väldigt enkelt, men det gillar vi. Dags att inviga mina 20-kronorsjeans från Monki tillsammans med vit tisha från H&M och  gammal kofta från Vero Moda. Och väskan från H&M, of course!


Hörs sen!

favoritställningar

Alla har vi våra egna. Favoritställningar alltså. Alla har ett eget favoritsätt att ligga för att det ska gå vägen, för att man ska lyckas slappna av totalt. Det finns vissa säkra kort, de är de man vet funkar för att de har alltid funkat innan och det är sällan man kanske ändrar på dessa. Varför förändra någonting som är bra liksom?
Men ibland kommer man till en punkt när den inte funkar för en längre, man lyckas liksom inte slappna av. Jag tycker det är otroligt stressande. När någonting som annars är så skönt och bra inte längre lyckas med att få en sådär mysigt lugn. När ens favoritställning sviker en har man en ganska stressad tid framför sig, en tid som präglas av en ständig jakt att finna en ny favorit. För vissa är detta inga problem. De finns de som är helt okomplicerade och som inte verkar ställa några högre krav på valet av ställning, allting fungerar för dem. Sen finns det vissa, som jag, där ställningsvalet ibland kan bli riktigt jobbigt. De som bara har en eller två ställningar som verkligen fungerar för en.
Själv har jag två favoriter som alltid tycks fungera, de lyckas alltid få mig sådär lugn och avslappnad. Harmonisk. Och madrassen ska gärna vara hård, det är extra skönt då.
Att sova alltså. För det är ju det jag pratar om. Sovställningar. Vad trodde du?

the dress

Just det, kom på att jag ännu inte har visat min studentklänning sen jag fick hem den. Men så här ser den ut





Den är mycket finare i verkligheten, och när den är på kroppen. Men då den tyvärr är lite för stor så sitter den inte så fint nu, så hur den ser ut på får ni se först efter att den är insydd osv.

nattens bus














God morgon.. eller eftermiddag?

Hur som helst, kvällen igår va riktigt kul!
Körde först och hämtade upp Bella och Lisa innan vi fortsatte till Bellas brors lägenhet där vi förfestade lite innan vi tog bussen in till stan och satte oss på baren Barcelona. Men där va sjukt dött och inget roligt folk så vi drog sedan vidare och hamnade på Inkonst, och där va det roliga människor! De stängde någon gång vid tre-tiden så då stack vi till Bellas jobb som ligger i närheten, hon skulle hämta ett par skor som hon hade glömt där och sedan tog vi taxi hem.

Det är sjukt svårt att försöka återberätta sådanna kvällar, för hur man än skriver så får man inte fram känslan. Ni vet när man bara kan sitta och skratta flera timmar i sträck och ha sådär jävla roligt? Vi har verkligen inga hämningar för varandra, oavsett om det gäller att vara äckliga, sunkiga, elaka eller brutalt ärliga. Att ha sådanna vänner är otroligt skönt och väldigt befriande och jag är glad att jag har väldigt många, sådanna riktigt nära vänner.


Vaknade vid halv elva idag (tror jag) på en madrass på golvet av att jag har Bellas brors fot i ansiktet. Alex är alltid lika trevlig, han. Anyway, Lisa hade redan stuckit hem och när jag och Bella väl vaknat till liv så stack vi och käkade frukost på Burger King, hon har ju personalrabatt och allt. Givetvis lyckas vi pricka in samma tid som de hade barnkalas på våningen ovanför så det kom och gick barn vid oss hela tiden, suck. Jag är inte glad för barn, sålänge de inte är söta och väluppfostrade.

Nu ska jag kolla igenom bilderna från igår, det togs en del. Alla kommer inte läggas upp, dels för att jag inte tror att någon är intresserad av 60 bilder och dels för att vissa är nog lite olämpliga och borde inte få visas upp för folk!


i´m off!

Sådärja, vill bara önska er alla en trevlig kväll, oavsett vad ni gör. Nu ska jag ta bilen och köra hem till Lisa för att lista ut var vi tre töser ska ta vägen ikväll. Jag sover hos någon av tjejerna och tar bilen hem imorgon igen. Oroa er inte, jag kör inte onykter!




Ikväll kör jag en väldigt enkel outfit med jeansleggins och svart fodral från Gina Tricot. Den lilla svarta väskan är med som vanligt, och på fötterna hittar vi mina svarta ankelboots från DNA - världens skönaste trots en klack på ca 10 cm.


Vi hörs imorgon!

utgång på ingång

Sådär, nu är jag på bättre humör. Det visar sig att det blir utgång ikväll trots allt, antagligen blir det bara att vi sätter oss på någon pub eller bar och har det lite trevligt, kan hända att vi drar till Deep också eftersom vi ändå går in gratis.

Nu måste jag göra mig i ordning, förra gången jag skulle ut med Bella och Lisa kom jag 2 timmar för sent till förfesten. Ikväll ska jag försöka komma i tid.




lördag

Hej bloggen!

Sorry för dålig uppdatering igår, men jag hade inte riktigt tid. Först var jag i skolan, hämtade mina studentkläder + mössa. u känns det riktigt nära! Räknade ut att jag har ca 30 skoldagar till studenten, det är helt sjukt vad tiden går fort!
Anyway, hade även två lektioner, Psykologi B och Filosofi B - favoritämnena!
Efter skolan tog jag bussen hem och där väntade en st pojkvän. Hade en lugn myskväll med god mat och mys i soffan.

Mer då? Lördag idag, är sjukt sugen på att dra ut och göra något kul, men ingen annan verkar vara sugen på att göra någonting så jag antar att det bara kommer rinna ut i sanden. Suck, jag hatar kvällar som denna. Eftersom jag är partysugen så kommer jag bli på sjukt dåligt humör, så för att ni ska slippa höra mina klagomål på hur fruktansvärt tråkigt liv jag lever, så ska jag nog hålla mig borta från bloggen ikväll. Det blir bäst så.


Nu ska jag fortsätta med att inte göra ett skit - ha så skoj!

I <3 MONKI

Idag när jag och Milla väntade på de andra i stan så gick vi in på Storgatan för att kolla lite men framför allt värma oss. Gick in på Monki och kom ut därifrån 3 par jeans rikare. Och vet ni vad det sjuka är? De kostade 20 kr styck!



De är något mörkade än vad de ser ut att vara på bilden, kamerablixten får allting att se ljusare ut. Iallafall, ett par gråa, ett par mörk roströda och ett par svarta. Inte speciellt mycket vår, men jeans är aldrig fel att köpa  - speciellt inte om de kostar 20 kr styck! Dessutom verkar det inte bli någon vår med det här skitvädret...

(don´t) let it snow

Hej bloggen!

Har inte hunnit uppdatera någonting alls idag, hade tänkt göra det imorse innan jag stack hemifrån men jag sov en extra stund istället och lyckades komma 20 minuter försent till mitt utvecklingssamtal. Fast det gjorde inte så mycket, antar att ingen hade räknat med att jag skulle vara i tid eftersom jag fick tid 9.15. Samtalet gick bra, hade inte så mycket att prata om. Varje vecka har vi PH-samtal, personlig handledning där vi går igenom alla kurser, vad jag ligger back med osv så det kändes som att jag redna visste hur allting såg ut. Dock hade har nära 40 % frånvaro så fick varning. Får bli bättre på att sjukanmäla mig.. Eller börja gå på lektionerna ;)

Förresten, när jag gick hemifrån imorse så var det vår och strålande sol, men framåt lunch började det att snöa. Hur konstigt är inte vårt väder? Aja, kallt var det iallafall. Hade ju klätt mig vårigt.
Efter samtalet åkte jag och Milla upp till stan och tog en fika medan vi väntade på de andra. Gick in på Monki och fyndade också, vad det var får ni se om en liten stund.

Sedan åkte vi vidare till Mys där vi hade möte om vårt projektarbete som för övrigt känns sjukt bra. Hade tänkt ge lite information om det sen här i bloggen, om det bor några Malmöbor eller liknande som vill stödja oss genom att komma på vår kväll. Men det får bli i ett annat inlägg.
Mötet gick sjukt bra och vi satt och snackade i drygt 2 timmar, efter det satt vi och spelade lite kort, skrattade och snackade skit.



Älskar de målade väggarna på nedanvåningen på Mys!

Vid halv sju-tiden hämtade mamma upp mig och vi körde hem. Jag glömde mina nycklar hemma i hallen imorse så jag var tvungen att vänta på att hon jobbat klart. Sedan stack vi iväg till stallet, och nu är jag alltså hemma - trött och hungrig.

Tänkte ta och fixa något att äta och sedan ta och visa mina nya fynd!

nighty

Jag som trodde detta skulle bli en tidig kväll, men så fort jag fått samtalet av pappa så blev jag inte alls trött längre utan väldigt pigg. Gick igenom syrrans garderob då hon saknar vissa plagg, ska sedan ge de till hennes kompis Annika som ska åka till SD snart.
På tal om ingenting, jag är fruktansvärt öm i huden i mitt ansikte och det kan bara betyda en sak - att snart är det någonting som poppar upp eller bryter ut. Antingen ett munsår (och då snackar vi inga fjuttiga torrsprickor utan enorma virusbölder), en vagel i ögat eller en fet innebrännade i kinden. I vilket fall som helst så kommer det göra sjukt ont, men hoppas hellre på vagel och innebrännare än munsår.

Nej nu ska jag snart hoppa i säng och försöka sova och drömma fina drömmar. Inatt drömde jag lite skumma saker, antar att det blir så om man ser Beetlejuice precis innan man ska sova.



Vi hörs imorgon, bloggen!



US and A!

Pappa ringde nyss - pengarna till USA-resan är fixade! Det var lite struligt där ett tag, kunder som backade ut i sista sekunden och sådant tjaffs men nu är alltså allting klappat och klart! Eller mja, nästan. Det ska ju fortfarande skrivas kontrakt på jobbet, vilket kommer att göras på lördag. Men det är klart till 99,9% och jag är sjukt glad!

Planerar att åka den 6 april och komma hem någon gång 2 veckor senare. Nu satan gäller det för mig att plugga stenhårt så att jag kan åka iväg med gott samvete.

San Diego, Laguna Beach & Newport Beach, LA, Las Vegas, San Francisco och Tijuana, Mexico - here I come!


San Diego där min syster bor för tillfället. Planen är att vi ska flyga hit och sen stanna här i några dagar


Bila till LA och köra förbi Laguna Beach och Newport Beach

Newport Harbour

L.A!


..och givetvis Hollywood!



Flyger till Vegas!


Soluppgång över Grand Canyon innan vi flyger från Vegas till..


San Francisco!


Kommer ni ihåg Full House?

Efter att ha varit i San Fran i några dagar tänkte vi ta tre dagar på oss att bila tillbaka till San Diego längs med kusten och Route 101 innan vi flyger hem från San Diego.

Jag är nästan avundsjuk på mig själv!

18.04

Hejsan bloggen!
Ni skulle bara veta hur trött jag är just nu. Körde hemifrån vid sju imorse, hämtade upp Alex och var i skolan runt 8 för att crasha vår skolchefs möte med alla lärare, vi skulle bara ut med lite information till dem så det var snabbt avklarat. Sedan hade jag inte lektion förrän 10.30 - en meningslös lektion om ni frågar mig. Just nu går vi igenom ungefär samma saker i samhäll B, internationell ekonomi, rättskunskap och marknadsföring så snacka om att det blir upprepnig! Dessutom har vi redan läst massor av det innan, både i samhäll, geografi och internationella relationer. Uppgifterna vi får är dessutom snarlika, så det känns som man gör flera uppgifter som lika bra hade kunnat vara en ända stor.

Efter samhällen hade vi lunch och sedan rättskunskap och internaitonell ekonomi. Så en hel dag med liknande föreläsningar - tjiho!
Var hemma vid 4 och sedan dess har jag hunnit äta och.. jaa inte mycket mer än det. Får snart sätta igång och plugga lite, så jag får någonting gjort. Känner dock att det hade varit skönare att lägga mig och vila en stund, är fruktansvärt trött. Imorgon är det inga lektioner, däremot utvecklingssamtal 9.15 och vid 14.00 ska vi på möte med projektet. Det är för tillfället det ända som går bra, känns det som.

Just det! (aaarrgh..)
Till helgen blir det kanske lite nya foton till bloggen, hoppas på fint väder så vi kan ta några fina bilder vid havet och ute i naturen. Hoppas på fortsatt vårväder!

Beetle Juice

Fler bilder från Beetle Juice. Som ni ser är det inte speciellt realistiskt eller verklighetstroget, men det är det jag tycker är så befriande. Tim Burtons filmer är som en dröm och alla vet hur realistiska de brukar vara?
Men om man bara kan spänna av några pannor och ta det för vad det är så älskar man dem!

Beetle Juice, som jag för övrigt var rädd för när jag var liten


Winona Ryder och Alec Baldwin




Har ni sett Beetle Juice?

I <3 TIM BURTON

I några dagar har jag varit fruktansvärt sugen på Tim Burtons klassiska, skräckkomedier. Det är något visst med hans filmer, de är fullkomligt knasiga, orealistiska, löjliga och helt fantastiska! Så nu har jag laddat ner några favoriter, Beetle Juice från 1988 och Edward Scissorhands från 1990 - och då var jag ju bara tvungen att ta hem Cry-baby också, Johnny Depp som riktigt ung!

Förutom Beetle Juice och Edward Scissorhands har Butron bland annat gjort de gamla Batman-filmerna, Sleepy Hollow, Corpse Bride och Sweeny Todd. Han är helt makalös när det gäller att skapa karaktärer och miljöer, den där Burton. Tilsammans med Johnny Depp blir det bara ännu bättre!













Sa jag att Depp var ung?

virrpanna

Blev nyss klar med en uppgift i Marknadsföring som jag glömt skicka in, hade gjort nästa hela så det var bara att pussla ihop det sista. När jag var klar med den tänkte jag kasta mig på ännu några uppgifter i Marknadsföring, känner att jag är på humör för den kursen idag och att det går snabbt med alla uppgifter. Letade bland mina papper, men där fanns den inte.
Tittade i en annan hög under bordet - inte låg den där heller. Trappan då? Nixpix. Skrivbordet? Nope. Inte i någon av väskorna heller. Och det är inte bara den uppgiften, utan det verkar som om jag har slarvat bort en enorm hög med viktiga papper och uppgifter.

Jag har verkligen letat på alla ställen jag kan komma på, till och med på några ställen till. Var fan har de blivit av tro?

Och ännu värre; vad gör jag nu?



trött på bloggen

Som rubriken antyder så har jag börjat tröttna på bloggen, som vanligt. Har varken tid eller ork att sätta mig ner och pilla med designen, därför den ser ut som den gör. Dessutom är det svårt att få till något snyggt när man inte har PS installerat, vilket jag inte har och plånboken tillåter inte att jag går och köper det för tillfället. Har inte lyckats med att ladda ner det heller, i suck.

Jag har funderingar på att starta upp en ny blogg, nytt namn och en ny fräsch design och denna gången hade jag tänkt beställa en design. Men det vill jag inte göra förrän jag har nya, högupplösta bilder jag vill stoppa in i headern osv. Milla, vad sägs om ett besök hos fotograf-Jocke snart? Även om han gärna vill fota annat ;)

Annars då? Händer väl inte så mycket. Har en del roliga saker på G som har med bloggen att göra och tänkte även samarbeta med en annan blogg - just nu finner jag dock varken tiden eller inspirationen. Hoppas att de har tålamod med mig ändå, för det skulle vara sjukt kul!

Nu ska jag gå och göra mig en kopp te och sedan ska jag sätta igång och plugga - och idag ska jag göra det!

god kväll

Sorry för dålig uppdatering, men inte haft så mycket roligt att berätta (vilket jag aldrig har nu för tiden.)
Idag hämtade jag upp Bella och Alex på väg till skolan, men eftersom vi va lite försenade så struntade vi i den första lektionen och körde och fikade istället i någon timme innan vi körde till skolan. Där hade vi dagens två lektioner, rättskunskap och internationell ekonomi.

Efter skolan körde vi och åt skräpmat innan vi körde hem till mig. Jag är ensam hemma till imorgon kväll så Alex och Milla är här hemma och håller mig sällskap som vanligt. Tanken var väl att vi skulle plugga, men som vanligt har vi inte kommit igång än. Just nu sitter vi i soffan och väntar på att maten ska bli klar, i kylen står 6 st skålar med panacotta som vi tänkte avnjuta till efterrätt. Till middag idag ska vi göra potatisgratäng och fläskfilé, sallad och bearnaisesås - MUMS!

Nu ska jag gå och göra någonting... annat.

god natt

Sådär, nu ska jag snart hoppa i säng och sova. Imorgon ska jag upp tidigt, köra hemifrån vid åtta för att hämta upp alla och sedan blir det skola. Har bara en lektion, men stanar nog kvar och pluggar en stund. Det kan ju behövas om man säger så.

Hörs imorgon!

I <3 LIPSY

Imorse, strax innan jag skulle sätta mig i bilen och köra och hämta Alex så tittade jag in i brevlådan och såg att jag fått en AVI från posten - yes! Min klänning från Lipsy som jag "fyndade" på Ebay har kommit och jag körde givetvis och hämtade ut den direkt. Sedan körde jag upp till stan där det blev fika i några timmar. Tog även en runda på stan och tänkte köpa mig ett par skinnbyxor från H&M, men de var slut i min storlek - typiskt!

Vid sex-tiden befann vi oss på skolan, Amanda & co har som projektarbete att annordna en välgörenhetskväll för att stödja våldutsatta kvinnor. Mycket trevligt var det, intressanta föreläsningar och filmer bland annat.
Nu är jag äntligen hemma - det har varit en lång dag känns det som. Huvudet dunkar och jag är trött som bara den. Blir kanske en tidig kväll? Brukar ju inte gå så bra, men ikväll känns det som jag kommer lyckas!

Tillbaka till klänningen, den är verkligen helt underbart fin! Tyvärr är den en storlek för stor, så jag ska ta och sy in den hade jag tänkt, vill ju att den ska sitta helt perfekt. Fast jag vet inte om jag ska våga mig på att göra det själv, vår symaskin är ju lite som den är och hoppar över stygn och grejer. Kanske ska ta och lämna den till någon som har en fungerande symaskin och som är lite mer "utbildad"? Själv brukar jag experimentera varje gång jag syr, men vet inte om jag vågar göra det med denna fina. Bilder kommer!


Imorgon ska jag til skolan, men först ska jag leka taxiverksamhet och hämta upp 3 personer på vägen. Snäll jag är, va?

RSS 2.0